懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

tungtung729 發表於 19-2-21 16:01
我明,我也是過來人,醫院昨天抽了羊水,明天覆診睇報告。不樂觀,只係要確診才決定生死。BB T13 high ris ...

很抱歉你也一樣面對難關,做咗媽媽先知原來bb真係一個上天禮物,冇得強求。我會為你祈禱,希望奇蹟會發生,衷心祝福你,大家加油!你自己好好保重!

別墅

chengfiefie 發表於 19-2-21 16:33

Nifty pro報告係正常的。我婦科醫生冇咩見議比我,佢同 ...

我pm左你,你快d打去book !同佢講緊急,加油,希望聽到你好消息

複式洋房

Manmancher 發表於 19-2-21 16:45
我pm左你,你快d打去book !同佢講緊急,加油,希望聽到你好消息

無言感激!

複式洋房

chengfiefie 發表於 19-2-21 13:17
懷孕16周 醫生前幾日覺得bb偏細 特別係肚仔位置有異於正常。 懷疑係iugr.自從一知自己懷孕 己樣樣小心, 身 ...

加油,祝福寶寶能過渡這一關,健康出世!

複式洋房

chengfiefie 發表於 19-2-21 16:44
很抱歉你也一樣面對難關,做咗媽媽先知原來bb真係一個上天禮物,冇得強求。我會為你祈禱,希望奇蹟會發生 ...

大家都要努力呀!希望大家既BB都會平平安安!祝福你呀!

複式洋房

加油!睇多個醫生先唔好想太多,祝福你同bb!

複式洋房

Skaiden 發表於 19-2-21 22:38
加油!睇多個醫生先唔好想太多,祝福你同bb!

謝謝你!最新update係bb除了發育問外, 另外腦同心亦查到異樣, 所以會轉介去政府作其他安排。 感謝每一位鼓勵說話,我和bb感受到你們每位既關心!

複式洋房

chengfiefie 發表於 19-2-21 17:07
無言感激!

加油!等你好消息

大宅

回覆樓主:

加油,你試試揾盧乃本醫生睇睇,我覺得佢好有經驗,又有醫德,可以聽多個意見,我自己揾佢產檢的

複式洋房

MilkyHung 發表於 19-2-21 22:56
加油!等你好消息

謝謝你!最新update係bb除了發育問外, 另外腦同心亦查到異樣, 所以會轉介去政府作其他安排。 感謝每一位鼓勵說話,我和bb感受到你們每位既關心!

複式洋房

lisaso 發表於 19-2-21 23:35
加油,你試試揾盧乃本醫生睇睇,我覺得佢好有經驗,又有醫德,可以聽多個意見,我自己揾佢產檢的
...

複式洋房

jjc3011 發表於 19-2-21 17:12
加油,祝福寶寶能過渡這一關,健康出世!

別墅

chengfiefie 發表於 19-2-21 13:35
Sorry係iugr. 意思係子宮內增長遲緩。bb size會比正常range細,原因可能胎盤問題導致bb不能接收母體足夠營 ...

我第一胎因胎盤積血塊,过不到營養给bb,到七个幾月走左 ,中医調理年幾後,bb再番来我身邊,但陀的時候好大壓力,樓主加油,不要放棄,bb都好努力成長中

水晶宮

我會等照埋結構睇下bb 有無問題,另t21/nifty 都要做。
甘早就iugr 真係差,不過我都唔會甘樣就放棄,起碼睇下染色體同結構有無問題先。

大宅

chengfiefie 發表於 19-2-21 13:17
懷孕16周 醫生前幾日覺得bb偏細 特別係肚仔位置有異於正常。 懷疑係iugr.自從一知自己懷孕 己樣樣小心, 身 ...

加油呀!我聽過身邊有朋友太太係咁…佢地無放棄,雖然成個孕期都係不停進出醫院…bb最後亦早產出世…但感恩bb一切發展都好理想…啱啱過左1歲生日…d進度都追返晒!

複式洋房

Litinwing 發表於 19-2-22 07:54
我第一胎因胎盤積血塊,过不到營養给bb,到七个幾月走左 ,中医調理年幾後,bb再番来我身邊,但陀 ...

多謝你,可惜除了iugr外bb仲有其他問題,綜合幾個醫生意見,己作最壞打算。你bb回來你身邊真係太好,希望我都會。

複式洋房

Nbs 發表於 19-2-22 08:07
我會等照埋結構睇下bb 有無問題,另t21/nifty 都要做。
甘早就iugr 真係差,不過我都唔會甘樣就放棄,起碼 ...

Nifty 照咗,報告係正常。 醫生話有太多chromosomes不能全部測試, 所以nifty檢唔到有問題都唔出奇。 我本身都唔會放熟, 但係事實比預期所想係差好多, 依家抱住見步行步心態。

複式洋房

fish30011988 發表於 19-2-22 09:40
加油呀!我聽過身邊有朋友太太係咁…佢地無放棄,雖然成個孕期都係不停進出醫院…bb最後亦早產出世…但感 ...

多謝你!你朋友case 真係好感恩,祝大家平安,健康!

大宅

chengfiefie 發表於 19-2-22 10:01
Nifty 照咗,報告係正常。 醫生話有太多chromosomes不能全部測試, 所以nifty檢唔到有問題都唔出奇。 我本 ...

咁會唔會抽羊年做多個檢測?威院有一個新既test , 比晶片驗得更精確,驗得更多嘢,你可以同醫生商量一下。
唔好咁快放棄呀!

複式洋房

googol 發表於 19-2-22 10:31
咁會唔會抽羊年做多個檢測?威院有一個新既test , 比晶片驗得更精確,驗得更多嘢,你可以同醫生商量一下。 ...

謝謝你!醫生都轉介咗我去威院,依家等排期。希望順利。

首頁

尾頁

跳至