懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

麻每吉 發表於 19-3-29 08:34
扣,我買左貼俾姑娘話,因為自己未落得床要叫人換
落左就無人理
唔該晒!

大宅

想問下QE開刀手勢好唔好?岩岩QE都俾左個期我,我私家都有book,依家諗緊去邊好

大宅

Yup88 發表於 19-5-29 13:55
想問下QE開刀手勢好唔好?岩岩QE都俾左個期我,我私家都有book,依家諗緊去邊好
...

傷口ok,但打麻醉會有個師傅同徒弟咁教學模式咁打,我果次聽住個師傅同個徒弟講,
打歪左....
唔係咁....再黎過
嚇餐死

開刀果兩個正常無依啲對話(emoji)

大宅

麻每吉 發表於 19-5-29 15:29
傷口ok,但打麻醉會有個師傅同徒弟咁教學模式咁打,我果次聽住個師傅同個徒弟講,
打歪左....
唔係咁.... ...

咁得人驚?打麻醉都驚架喔!我有聽人講話開刀個醫生有俾啲實習試聯針,可能一人一邊咁!我好驚會聯得唔好傷口發炎/沾黏

大宅

打歪左....
唔係咁.... ...

其實開刀前,種嗰粒豆係咪真係好痛呢
插尿喉、種豆、尾龍骨打麻醉藥邊樣野會最痛呢?
開完刀之後...要喺復甦房留幾耐?先推翻去產後房呢?
要等幾耐先會推BB擺喺床邊?

大宅

Yup88 發表於 19-5-29 15:40
咁得人驚?打麻醉都驚架喔!我有聽人講話開刀個醫生有俾啲實習試聯針,可能一人一邊咁!我好驚會聯得唔好 ...

有得揀,去私家(emoji)唔洗驚一餐

大宅

Yutaki 發表於 19-5-29 18:15
其實開刀前,種嗰粒豆係咪真係好痛呢
插尿喉、種豆、尾龍骨打麻醉藥邊樣野會最痛呢?
開完刀之後.. ...

你係咪好怕痛?從來無入過醫院?

我就唔太驚,有捐開血,又有試過照腸照胃果啲,個鹽水豆對我黎講真係好小事

尿後睇手勢,係有唔舒服架

打麻醉我覺得係最恐怖

生完喺手術室會先擺呀b喺你心口一陣,之後會分開你地,媽咪會喺觀察房抖陣,我記得都起碼大半個鐘(人人不同),果時有姑娘望住同埋會遞呀b俾你餵人奶,抖夠會call人接返你上房,呀b仲喺你心口上面,上到去過埋床後,姑娘會有b床推去你床邊收呀b去bb房先,你可以抖下
頭一日未落到床,主力姑娘照顧,夠鐘食奶會推返黎俾你餵人奶

P.s探病時間前會推返呀b俾你,因為預計你有朋友黎探b

大宅

回覆樓主:

我第一胎屯門開
今胎簡qe
我都覺打針果下最驚,同埋麻醉藥對我副作用幾勁,我事後係覺得好凍,姑娘幫我加幾張被,我係咁震,震到講唔到野,持續左大半日先冇事
連阿仔都醉埋,訓左好耐先醒,耳力測試本身話pass唔到,原來訓得太諗

大宅

麻每吉 發表於 19-5-29 21:26
你係咪好怕痛?從來無入過醫院?

我就唔太驚,有捐開血,又有試過照腸照胃果啲,個鹽水豆對我黎講真係好 ...

何解打麻醉係最恐怖呢?

別墅

打歪左....
唔係咁.... ...

我見過有人做完婦科手術出嚟打咗四個豆豆位. 佢話個麻醉師打唔中最後要打到個豆豆超高. 咁話晒係教學醫院所以係會俾新人練集.
其實打豆豆唔洗咁驚唔痛嘅. 我係醫院嗰陣都打過四次. 我都睇住佢打唔中之後貼個膠布再打另一個位. 有時豆豆塞咗無辦法通返就要再打個新.

大宅

回覆 gingergin 的帖子

你係咪回錯人?我講緊打麻醉醉

別墅

麻每吉 發表於 19-5-30 10:15
回覆 gingergin 的帖子

你係咪回錯人?我講緊打麻醉醉

好似係... 哈哈

首頁

尾頁

跳至