想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今年30歲,上年9月結婚。7,8月開始試,食天喜丸,prenatal..m一直都好正常,平均33-35日。
有用cb check,pre seed lubricant.
點知係12月,d m 無啦啦遲,以謂一定有啦今次...不過失望而回,遲左兩星期去左睇中醫...d m 最終6x 日先黎,不過糧好少..好啡色..
睇西醫話疑似有多囊,send 左去專科跟. 4月1 先有得睇. (利申: 唔係住香港)
好啦, 1月諗住又黎過啦,用cb check ,點知閃笑足十幾日都無實笑。c6做到腳仔軟...(emoji)
唉,以前諗住只要唔避孕就好易有,點知係錯既,加上身邊個d朋友大我5,6年都逐個逐個有,我就仲等緊....唉...我諗今個月都無我我份架啦...希望愈大失望愈大...

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

放鬆心情~未夠一年急咩~

別墅

relax!!一齊加油!!!

複式洋房

回覆樓主:

唔洗咁心急。。我試咗3年都未有!
放鬆心情,或者同老公一齊去做下身體檢查先!

複式洋房

bobo_1118 發表於 19-2-21 16:20
今年30歲,上年9月結婚。7,8月開始試,食天喜丸,prenatal..m一直都好正常,平均33-35日。
有用cb check,p ...

我明。。尤其我媽話我好煩。。搞咁耐都無。。我仲難過。。
一直以為不設就實有。。
係唔係試左好耐。。但心理壓力大

stagea    發表於 19-2-23 20:36

複式洋房

兩個去檢查一下,如果身體無問題嘎話可能係太大壓力。去下旅行可能會好D。

複式洋房

畀面勳章

bobo_1118 發表於 19-2-21 16:20
有用cb check,p ...

其實生小朋友呢樣野真係好講緣份,同埋個人心情,我都好想生,但⋯⋯無奈既係我老公身體上出現問題,好難甚至乎係未必有得生⋯⋯⋯所以我明你心情,但慢慢黎唔好比甘大壓力自己,同埋真係既檢查下雙方身體,之後再對症下藥

祝快些成功,加油

別墅

回覆樓主:

每個月等驗孕 等到有d煩

男爵府

不如試下用大衛紅d check排卵拉,有時我覺得cb貴得來反而又唔係甘好用

複式洋房

cphyvonne 發表於 19-2-21 16:59
relax!!一齊加油!!!

多謝你呀!!一齊加油!

複式洋房

phoebeww 發表於 19-2-21 17:51
唔洗咁心急。。我試咗3年都未有!
放鬆心情,或者同老公一齊去做下身體檢查先!
...

加油呀你都

複式洋房

book711 發表於 19-2-21 18:04
我明。。尤其我媽話我好煩。。搞咁耐都無。。我仲難過。。
一直以為不設就實有。。
係唔係試左好耐。。但 ...

係呀,仲要眼睇身邊個d好多都有,唔多唔少都葡萄..大家都要努力呀~

複式洋房

IcyChanM 發表於 19-2-21 18:18
兩個去檢查一下,如果身體無問題嘎話可能係太大壓力。去下旅行可能會好D。
...

黎緊會去日本,希望中啦

複式洋房

nicoletingting 發表於 19-2-21 19:28
其實生小朋友呢樣野真係好講緣份,同埋個人心情,我都好想生,但⋯⋯無奈既係我老公身體上出現問題,好難 ...

希望好運快d降臨我地身上啦

複式洋房

hellomummy2018 發表於 19-2-21 20:16
每個月等驗孕 等到有d煩

係呀,m到會唔開心,唔到但又唔中既話仲失落

複式洋房

jarjarjar 發表於 19-2-21 21:52
不如試下用大衛紅d check排卵拉,有時我覺得cb貴得來反而又唔係甘好用

係啦,仲要得10枝,所以諗住下個cycle 轉大衛啦

複式洋房

唔諗佢個陣可能會自然黎
一諗住佢,就咩聽氣都冇

別墅

回覆 粉粉粉 的帖子

我都有多襄, 而家結左婚快2年, 結婚第2個月先發現有多襄, 仲要2邊都中左之後試過中藥, 排卵藥, 都係未中
不過我唔會灰心, 而家仲努力緊, 希望可以自然中
大家都加油呀

別墅

lamlam0521 發表於 19-2-22 12:31
回覆 粉粉粉 的帖子

我都有多襄, 而家結左婚快2年, 結婚第2個月先發現有多襄, 仲要2邊都中左之後試過中藥, ...

請問你係點樣發現多襄嫁?
我有定期做抹片子宮頸無問題, 睇中醫又話我無咩問題, 所以都係開溫宮、溫經湯俾我
我諗緊去唔去照吓子宮有無多襄, 但講咗好耐都係唔敢去.....T=T

別墅

回覆 KazuB 的帖子

我其實每年都有做婦科檢查, 係結婚前大約半年做過, 但醫生一直都話我正常, 冇問題但其實我早係5-6年前已經開始3-6個月先黎M, 但睇極專科都話我冇事

直到婚後2個月, 我個肚近子宮位突破好痛, 痛到我標冷汗
即時入左浸會, 醫生當日開左止痛藥我食, 同驗左血及小便, 之後我就上左病房
第朝再抽血同照超星波, 醫生話我其他野好正常, 係因為多襄引致唔黎M
我2邊都照到有12個以上卵泡, 醫生開左藥比我黎經先, 之後食排卵藥再照(因為要睇下可唔可以正常排卵)
食左3日再復診, 醫生話D卵大得都好健康, 再打排卵針, 叫我同C6做多D功課試下
當然冇咁快成功, 之後醫生叫我唔好覆診, 仲叫我睇下中醫

但我睇左半年, 轉左3個醫師, 個個都睇左2個月, 但M都係唔黎

首頁

尾頁

跳至