論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

polo_bb 發表於 19-2-22 22:28
Part 8
個官話我唔接受呢個和解方案,今日就結唔到案,要排一個月後再審,而且雙方都要額外舉證, 叫我得 ...

個官有冇講有case 在身的工人係唔可以開工的? 就算佢in到僱主請佢, 有case在身, 都無得開工, 然後佢係香港既生活都自費, 佢唔會同你玩到好耐。
如你有時間, 真係可同佢玩野, 拖多幾拖, 等佢係香港使晒啲錢 (香港啲野好貴) 同你玩唔到落去。

不過同佢玩, 純為啖氣。
有啲僱主仲精, 到仲裁果日突"身體抱恙"出席唔到。 玩死個工人。我send比你條link有講, 慢慢睇。

複式洋房

Solarflare 發表於 19-2-22 22:49
個官有冇講有case 在身的工人係唔可以開工的? 就算佢in到僱主請佢, 有case在身, 都無得開工, 然後佢係香港 ...

聽講佢地會做黑市,咁咪有收入,慢慢R前僱主

男爵府

polo_bb 發表於 19-2-22 23:38
聽講佢地會做黑市,咁咪有收入,慢慢R前僱主

做黑巿風險大, 未必個個肯, 如做做下比差人捉到。呵呵, case closed。

別墅

polo_bb 發表於 19-2-22 22:35
乜領事會提供住宿咁好?唔怪得bunbun可以玩到咁盡啦!不斷延期咪可以有更多時間俾佢搵工,咪仲益佢!

Btw, ...

咁有可能真係比佢搵到新顧妵咪唔再煩舊顧主,所以舊顧主一定要寫信投訢,因為搵到新顧主,不等於會批visa比佢。

寶石宮

2023年兔年勳章

polo_bb 發表於 19-2-22 22:28
Part 8
個官話我唔接受呢個和解方案,今日就結唔到案,要排一個月後再審,而且雙方都要額外舉證, 叫我得 ...

貼錢送瘟神 早走早着

首頁

尾頁

跳至