自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

近排見番個好耐冇見的auntie, 佢應該四十尾,但仲未有白頭髪,佢話可能佢飲開黑豆茶,當水飲,一日2000ml 喎。真係有用?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

月亮免 發表於 19-2-21 22:48
近排見番個好耐冇見的auntie, 佢應該四十尾,但仲未有白頭髪,佢話可能佢飲開黑豆茶,當水飲,一日2000ml ...

……

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

crystal媽咪 發表於 19-2-21 22:53
我本身頭髮好黑
近來有飲。無咩特別,但黑豆炒過好油,我飲完下巴生瘡,只間中飲
...

最近我出很多白髮

wcpcelia    發表於 19-2-22 14:44

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

cindy618 發表於 19-2-21 23:00
最近我出很多白髮

……

禁止訪問

寶石宮

IloveJJ 發表於 19-2-21 23:09
你點整黑豆茶呢?一次飲幾多?

……

男爵府

我見auntie 是用黑豆茶包,裝在保溫壺(emoji)

複式洋房

我覺得係有用 不過要keep住飲

男爵府

AEON有黑豆茶

禁止訪問

珊瑚宮

回覆樓主:

真係黑到, 就唔止頭髮黑, 全身毛髮都一齊黑。
到時唔好話, 點解近排手毛,面毛,黑咁多

Ronnym    發表於 19-2-22 13:16

珍珠宮

如果飲黑豆漿又得唔得

寶石宮

IloveJJ 發表於 19-2-21 23:26
謝謝你,我試下先!

好呀。等你報告
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

我都會試,會向大家報告

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我本身頭髮好黑
近來有飲。無咩特別,但黑豆炒過好油,我飲完下巴生瘡,只間中飲
...

應該係燥,所以會生粒粒

寶石宮

blackberry 發表於 19-2-21 23:34
應該係燥,所以會生粒粒

咁是否不適合飲?
我以為係豆有油,所以用熱水浸,仲諗緊駛唔駛沖多幾次
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

crystal媽咪 發表於 19-2-21 23:38
咁是否不適合飲?
我以為係豆有油,所以用熱水浸,仲諗緊駛唔駛沖多幾次
...

你整豆漿定黑豆茶,茶要先白鑊炒到爆皮再煲不過如果你燥底都係慎飲

翡翠宮

RelaxHippo 發表於 19-2-21 23:28
如果飲黑豆漿又得唔得

呢個反而溫和啲,因荳漿本身涼,但加黑豆可中和

子爵府

回覆樓主:

遺傳我40尾得3,4條我老公同我同年,1x歲時已開始有

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

我本身頭髮好黑
...

首頁

尾頁

跳至