飛機深夜10:00到達關西機場趕得切搭南海電鐵出難波?

Cookiea
|

請問有冇媽媽試過夜晚10:00land?趕得切搭南海電鐵尾班車嗎?到達難波後,的士容易找嗎?我要搭去心齋橋酒店.
nswrn
|
Cookiea 發表於 19-2-21 22:57
請問有冇媽媽試過夜晚 10:00land?趕得切搭南海電鐵尾班車嗎?到達難波後,的士容易找嗎?我要搭去心齋橋 ...
www.ekikara.jp 自己查南海班次,搭唔到, 可以搭巴士或 JR 或 ... 到梅田轉的士

難波 = 旺角 銅鑼灣,點會冇的士 ?
心齋橋邊間酒店 ? 好多都可以行過去.
claudialuk2011
|
Cookiea 發表於 19-2-21 22:57
請問有冇媽媽試過夜晚10:00land?趕得切搭南海電鐵尾班車嗎?到達難波後,的士容易找嗎?我要搭去心齋橋酒 ...

Kix airport - 交通 有中文的
Cookiea
|
nswrn 發表於 19-2-21 23:22
用 www.ekikara.jp 自己查南海班次,搭唔到, 可以搭巴士或 JR 或 ... 到梅田轉的士

難波 = 旺角 銅鑼灣, ...

RELIEF心齋橋菲利斯酒店 (HOTEL FELICE SHINSAIBASHI By RELIEF)
我google map大約要行15分鐘lor...攞住行李同凌晨時間好似搭的士方便d..我未去過大阪,請問難波南海電鐵站系咪有的士站?
DJpoodle
|
上年試過,仲趕到搭尾2嗰班南海電鐵
Ps 我係行得好快,用suica card直接入閘,不用再去買飛
wcpcelia    發表於 19-2-22 11:24
sorere
|
Cookiea 發表於 19-2-22 08:37
RELIEF心齋橋菲利斯酒店 (HOTEL FELICE SHINSAIBASHI By RELIEF)
我google map 大約要行 15分鐘l ...
南海到難波約 45分鐘, 最後幾班係 23:18, 23:40, 23:55, 冇 Delay 的話冇可能送車尾.

Felice 在 Comfort Hotel 下一個街口, 距離難波約 1Km, 我一個人正常速度行的話, 10分鐘一定得.
(1) 地鐵尾班車 00:11, 心齋橋站落車行 2 分鐘左右.

(2) 地鐵車費 Yen 180, 搭的士計埋交通燈停下, 應該不會跳錶, Yen 800 樓下一定可以埋單, 難波即是旺角, 點會冇的士. 不要故意行去的士站位置, 車站外面大街已經大把的士, 唔使行.

(3) 到左酒店之後, 你會發覺, 根本行過去就得.

Cookiea
|
sorere 發表於 19-2-22 10:16
南海到難波約 45分鐘, 最後幾班係 23:18, 23:40, 23:55, 冇 Delay 的話冇可能送車尾.

Felice 在 Comfort H ...

thank you