自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

環保接龍勳章

RIP

子爵府

jellomama 發表於 19-2-21 23:24
回覆 jasmineoj 的帖子

可能有抑鬱症. RIP
我都覺得係
同埋可能覺得個女唔理佢,佢已無其他直系親屬

子爵府

怪獸青BB 發表於 19-2-21 23:54
個女呢?無論發生過咩事都唔好唔聽電話啊
呢個我仲未了解到
而家都唔係一個好時機去問...

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

RIP
大家要多些關心老人家

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

RIP

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

jasmineoj 發表於 19-2-21 23:57
呢個我仲未了解到
而家都唔係一個好時機去問...

個女無端端冇理由唔理佢,應該佢兩母女發生咗啲事始終一家唔知一家事

公爵府

回覆樓主:

她女兒認真不孝,過年都不來關心一吓個老母 ? 這種女兒生來把鬼 ?

男爵府

R.I.P

伯爵府

~緣~ 發表於 19-2-22 00:19
個女無端端冇理由唔理佢,應該佢兩母女發生咗啲事始終一家唔知一家事

係,就好似我媽嗰邊有個親戚,年紀老咗脾氣變得更壞,成日鬧個女,個女每個月嚟探佢請飲茶俾3000或2000佢買嘢食佢嫌少,鬧到個女咩咁。但佢重男輕女,全部錢俾曬個仔,成日想個女同女婿每次返去都俾十萬八萬細佬。但佢新抱又唔肯同佢住,佢就更加發癲。我哋睇在眼內,知佢女唔係唔孝順,而係個親戚好過份。

複式洋房

南嘸阿彌陀佛

子爵府

ayi1 發表於 19-2-22 00:52
係,就好似我媽嗰邊有個親戚,年紀老咗脾氣變得更壞,成日鬧個女,個女每個月嚟探佢請飲茶俾3000或2000佢 ...

明白~所以凡事唔好睇表面,有人話個女不孝,其實我哋根本唔知內裏發生咩事 ,我亦都唔係幫佢個女只不過 議事論事

希望過多十年八載重男輕女呢樣嘢 會冇咗

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

jasmineoj 發表於 19-2-21 23:11
佢離咗婚好多年,好似話係今年個女無嚟同佢拜年,打電話好幾日都無聽,之後今朝就跳咗…
...

RIP

珍珠宮

畀面勳章

R.I.P

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Cara2006 發表於 19-2-21 23:41
唉,唔去拜年,又真係.....

家家有本難唸的經,好難從一句去決定誰是誰非既

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

美之選468 發表於 19-2-22 00:33
她女兒認真不孝,過年都不來關心一吓個老母 ? 這種女兒生來把鬼 ?

一家唔知一家事,我有親戚,佢老豆慣左由細到大都用"鬧人"黎溝通,就連佢家人幫佢或探佢或者只係傾計,任何野都比佢鬧,結果攪到親戚有抑鬱,每次就算只係提起佢老豆就有抑鬱症狀,會突然爆喊同心跳勁快加失眠,所以親戚最近幾年都唔去見老豆包括拜年。有 d 老人家係唔抵幫

ps 唔係指樓主親戚,只係想話真係有 d 咁既老人家

公爵府

shinku 發表於 19-2-22 05:56
一家唔知一家事,我有親戚,佢老豆慣左由細到大都用"鬧人"黎溝通,就連佢家人幫佢或探佢或者只係傾計,任 ...

對,係有呢d老家。真不幸 ,應該雙方都鬱好耐

伯爵府

Rip

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

jasmineoj 發表於 19-2-21 23:56
我都覺得係
同埋可能覺得個女唔理佢,佢已無其他直系親屬

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Rip

首頁
12345...6

尾頁

跳至