等....

CC.COBI
|
係二月一號好開心咁驗到懷孕,之前仲好驚唔會有,仲搵左好多試管嬰兒,人工受孕既資料添。
老公怕唔準就同我去診所驗多次,其實我由細到大月經都唔準,不過我見確診前嗰三個月都準時來經,就同醫生照實報告,醫生初初都話四至六星期架。
咁咪上黎睇下人地講既經歷,提供既意見,搵左間孫x鴻醫生囉,諗住第一胎比最好既野佢嘛。而且由嗰日起就開始一直感冒久咳未癒。
二月十六日第一次做產檢,等左兩個鐘諗住可以睇下bb啦,醫生話未見到佢有心跳,得2.4,仲好細粒,應該冇6週,叫我兩星期後再去檢查。
點知星期一我就流啡,即刻入急症唔洗十五分鐘就同我照超聲波了。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
CC.COBI
|
CC.COBI 發表於 19-2-22 00:02
係二月一號好開心咁驗到懷孕,之前仲好驚唔會有,仲搵左好多試管嬰兒,人工受孕既資料添。
老公怕唔準就同 ...

跟著第一句同我講:睇唔到心跳...我即刻忍唔住喊左出黎,跟住留院一晚做左兩次檢查,加一次陰道超聲波,雖然兩個都係實習醫生,但我問啲咩佢都一定答我,跟著同我講,你返屋企抖下啦,兩星期後再照多次超聲波,若果都係冇心跳,冇長大,可能佢就到此為止了。佢話市面打嗰啲安胎都冇數據肯定係有用,
而家唯一辦法就係:等。
我好無助,我除左等就咩都冇得做,我有諗定好多負面既結果比自己做心理準備,但我老公抱住好大好大希望係咩事都冇(emoji)我可以點調節呀?
圖圖
|
記住自己要盡量放鬆,多休息呀,為你們一家加油
CC.COBI
|
圖圖 發表於 19-2-22 01:29
記住自己要盡量放鬆,多休息呀,為你們一家加油

多謝你呀,我現在只覺得渡日如年。
好想覆診醫生同我講:計錯週數!
Sslo.sisi
|
CC.COBI 發表於 19-2-22 00:08
跟著第一句同我講:睇唔到心跳...我即刻忍唔住喊左出黎,跟住留院一晚做左兩次檢查,加一次陰道超聲波,雖 ...

其實真係無野做到,打下機煲下劇放鬆一下太緊張對身體同個胎都唔好...
CC.COBI
|
Sslo.sisi 發表於 19-2-22 02:34
其實真係無野做到,打下機煲下劇放鬆一下太緊張對身體同個胎都唔好...
...

我尋晚抺小便時,有啲血水,跟著就同自己講,冇事既,正能量啲啦,但成晚都瞓唔著⋯⋯
kammyyeung12
|
跟著第一句同我講:睇唔到心跳...我即刻忍唔住喊左出黎,跟住留院一晚做左兩次檢查,加一次陰道超聲波,雖 ...

好多時6週太早照唔到心跳,8-10週會多人照到多d,你好好休息,唔好諗太多,bb會痴住你的
CC.COBI
|
kammyyeung12 發表於 19-2-22 07:22
好多時6週太早照唔到心跳,8-10週會多人照到多d,你好好休息,唔好諗太多,bb會痴住你的
...

謝謝你的正能量
緣圓
|
老公怕唔準就同 ...

放鬆 我5week尋日照陰超都係乜都無
不過我都預左無野睇 因為實在太早
我都打算2星期後先去

加油!
fa9bb
|
明白你心情的
我第一次都因為冇心跳而要吸宮
第二次入急症又係話照唔到
但第二次我諗無論佢有冇心跳都已經一早整定
不如我盡自己最大努力食多啲蛋、飲奶、訓多啲、心情放鬆啲
如果唔係就嘥左初期長胎嘅黃金時間
之後再照見到閃閃喇同埋細左一週
所以樓主盡量放鬆心情,雖然我知好難
為bb做得幾多得幾多
健康蛋蛋
|
我6週時去照,7mm 大,當時也照唔到有心跳。
果時無流啡,但有劇烈m痛。
隔左一個星期,10mm大就照到了。

訓多啲,唔好郁咁多,加油,祝bb黏實
Manmancher
|
你太早期啦,d人冇黎m 2-3星期先照到嫁,放鬆放鬆,加油
Bearbearsharon
|
好好休息,等兩個星期後再照, 我自己試過第一胎都係6W流啡入院..都係照唔到..係醫院喊左成晚, 之後返屋企休息, 到8W時就照到心跳...所以正面D去等個好消息.
Pink_girl
|
初期照唔到心跳好正常,我都係7w先照到,有時排卵期遲左受精都未定多d休息,放鬆心情,緣份黎到係你就係你
haha748494
|
準媽媽放鬆心情,系對BB最好幫助。加油吖。
basilmama
|

其實真係無咩可以做。

我上年同你經歷差不多
GCHK
|
haha748494 發表於 19-2-24 21:51
準媽媽放鬆心情,系對BB最好幫助。加油吖。

對亞對亞,放鬆D,加油加油
totoro_voyager
|
老公怕唔準就同 ...

明白你好緊張,最好等到8w再照,放鬆!總之,緊張無用,比d信心自己,bb會來的!我之前2次無左,後來book左ivf,結果ivf之前個月就中左,放鬆心情真係好有用
Manmancher
|
如有出血好似打安胎針好D,孫醫生會幫忙打嫁
DorotheaSun
|

放鬆D,祝bb痴實