慈山寺

善安
|

香港慈山寺
2018年4月15日已經對外開放是全球第二高的《觀世音菩薩》是富豪李嘉誠大德做得最有生命價值,最有歷力意義 ,對眾生的大布施。功德無量!對自己及子孫種了很大的福田。

https://mp.weixin.qq.com/s/zKbrbqGqfcNYURMysn_J5g
sjnl43
|
善安 發表於 19-2-22 05:39
香港慈山寺🙏🙏🙏💞💫💫
2018年4月15日已經對外開放是全球第二 ...

最好對外開放, 而家要團體先去到, 個人名義入唔到

收到,可以個人預約, 謝各位message
1928mickey
|
有機會想去
kikiboy
|
sjnl43 發表於 19-2-22 05:48

個人連預約都冇喇咩?
JD930
|

連個人預約都冇咗?
tsung
|

B612星球
|
慈山寺一向開放給個人參觀,只不過要先上網登記,這篇報道的日期有點奇怪
lovely_princess
|
功得無量。個人係可以預約,而且都會搞好多活動比公眾,有時係啲新奇又有趣嘅嘢,每次都有驚喜。好喜歡去參觀:)
wcpcelia    發表於 19-2-22 12:04
Poyau
|

honoluluwendy
|

Teletrend
|

個人都可以預約,去到會group埋導賞
olkan
|
唔贊成自由對外開放,我怕大陸人又爬高,塗鴉,隨地坐偷食。一個咁安寧嘅地方俾人攪到咁就唔好啦。
bplus
|

個人用hkid 都可以上網預約,一次可以帶6個人入去,最好預先 download 個 apps 帶住你參觀,每個點都會介紹。
VickiC
|

冇D咁嘅事

Glau
|
點解個人名義入吾到?
善安
|
回覆 Glau 的帖子

可以呀
JaneJaneT
|
上網預約
charity1017
|
善安 發表於 19-2-22 05:39
香港慈山寺🙏🙏🙏💞💫💫
2018年4月15日已經對外開放是全球第二 ...

呢度一向系個迷,使左甘多錢去整呢個寺,入面仲用埋防彈玻璃

Jasmine-4711
|
charity1017 發表於 19-2-22 21:28

呢度一向系個迷,使左甘多錢去整呢個寺,入面仲用埋防 ...

做左咁多野,要為自己同子孫積些陰德。

誠哥同家人或政要朋友来渡宿,仇家多又係绑匪或暗殺目標。強囯人有機關槍,一定要嚴陣以待,可能地庫有密室有幾日糧水添....
我估係,除非唔係。
善安
|