自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

荷花BB展今日開始了
2019年2月22(星期五)至24日(星期日) 灣仔會展
票價:成人 HK$30 小童 HK$20 (1米以下小童免費)
準備動作提示:1.帶朋友/家人去 - 最好有人陪(大肚更加一定一定一定要) / 幫忙提貨,好多都是大型/重物,一個人一定唔係太好。2.博覽優惠券 - HK$20買一本,小冊子會有好多展場攤位的優惠。
3.避免星期六去 - 通常係最爆的一日,好多人好逼的,如果可以既,就揀其他日子去啦。
4.筆,有d媽媽club要填卡join才有禮物的,個人認為不一定要提早印貼紙啦,填一些基本資料其實唔洗好耐
5.****有電的電話***** - 有去過BB展的都應該知道每年參展商都會大派禮物 通常都係 like page 拿免費禮品 (數量有限早小小去 ) 也有參展商推出了優先登記,大家記緊先登記節省當天排隊時間啊!如果優先登記完結,都可即場問職員可否排隊登記取禮物

第一天個人精選優惠與折扣整理(真實個人意見,純分想,非mami buy blogger那種廣告)(有優惠區&免費禮品攻略)
九點幾去到已經好多人 喺門口排隊

入到去即刻排咗免費禮品先 唔使兩個鐘已經拎滿成手都係

jennyccc    發表於 19-2-25 11:56

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

王秋秋 發表於 19-2-22 11:55
荷花BB展今日開始了
票價:成人 HK$30 小童 HK$20 (1米以下小 ...

thanks for sharing
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

荷花BB展今日開始了
票價:成人 HK$30 小童 HK$20 (1 ...

真係有幾多野拎

成個朝頭早美贊臣都好多人排隊 因為佢個免費禮物好吸引

禁止訪問

禁止訪問

大宅

.HU. 發表於 19-2-22 12:42
佢地今年重有冇得玩game送禮品呀?
我記得上年有
有呀有呀 答簡單問題拎滴露濕紙巾

大宅

荷花BB展今日開始了

請問鴻福堂薑醋券有咩優惠?另外有nuk 攤位嗎?

大宅

想問下有無 little Freddie price list?

大宅

crystal媽咪 發表於 19-2-22 12:04
thanks for sharing

優惠區
1) 60粒Ceelin思敏健兒童維他命c軟糖 (幼兒食品)
(原價84.8$,現場$50)
係貴小小,但好食過Gummi King同司各脫。

2) Wel-B冷凍乾燥水果片 (幼兒食品 )

泰國製 (原價$20) BB展優惠價$300/15包 再加送3包
唔會無左水果味,有時懶,可以就甘食,大會食,我同c6都會食當做半夜零食

3) 澳洲 O! My Goat (濕疹護理)
沐浴露&護髮素 $210(原價$350)
有用開,大女有輕度濕疹,真係可以控制到唔小。

4)CATALO孕婦橙味營養啫哩(高濃度DHA、葉酸及維他命D)
美國製,$230 (原價 $288)
孕婦可以當零食,成個孕期total應該食左差不多5-6盒

5)黃色小鴨負離子紫外線消毒鍋

現場優惠$1180 送寬口徑PPSU奶瓶 360ml 1支 + 寬口徑PPSU奶瓶 240ml 1支 原價 ($1580)
好抵!台灣製!小鴨好cute!因為自己已經有消毒鍋(大女果個還在),但都左買一set,用黎送朋友,好得體又大方。本身想買Nuk,但out budget ..

6) #HUGPAPA 韓國多功能揹帶 (大女果個美國Lillebaby一早用黃左)
$1270( 原價$1695)
岩用又安全又既揹帶真係好重要

1黎 貪!!!! - 深藍/太空灰 好真係 唔怕又變 揀左好耐 最后揀左太空灰 做人媽媽都要優雅
2黎 方便 - 爸爸媽媽要交換,都可以輕鬆調校

3黎 有防水塗層,
4黎 唔重

7)Biolane 法國貝兒 - 2合1沐浴/洗髮啫喱 200ml (原價$80,現場$38)
有用開x2,唔可以放過,平時Hktv mall買750ml都要$195。

wcpcelia    發表於 19-2-23 17:31

大宅

torocat2010 發表於 19-2-22 12:47
請問鴻福堂薑醋券有咩優惠?另外有nuk 攤位嗎?

因為已經買咗薑醋所以冇留意 nuk有呀

大宅

王秋秋 發表於 19-2-22 12:49
優惠區
1) 60粒Ceelin思敏健兒童維他命c軟糖 (幼兒食品)
(原價84.8$,現場$50)

8)坐月補身滴雞精 (呢個會講多小小,因為最貴,考慮得最耐)
坐月沒請陪月,媽媽幫..今年58唔算老..,但都唔想佢太辛苦,想買定d滴雞精放係屋企。

有成7間 全部都有去試飲

王朝比較鹹,可能唔夠熱,帶小許腥味,最平。
御藥堂最稀,有種菇既味道,我本身唔喜歡食菇,所以嘛嘛地。喜歡的就沒影響。
田原香純得黎都濃雞湯味但比較唔清澈,店員話因為有骨隨。
老協珍7間裏面最貴,有豬肉,都濃既,味道同田原香有小小近。
晨露濃淡適中,不過都係貴。已經優惠價,但10包都要$520。
余仁生好重腥味,完全唔想要買。
鴻福堂都好清,但放得唔耐,好快到期。

試飲完,兜了兩個圈順便看了網評 + BK的sharing。
原來雞隻品種好重要,直接影響質素,老母雞係唔太好的,最好係土雞/走地雞。
尤其要喂人奶既媽媽,老母雞會影響母乳分泌。所以依家又反去問參展商用甚麽雞 ? 轉頭有決定再同大家講

jennyccc    發表於 19-2-25 12:11

大宅

theone1105 發表於 19-2-22 12:49
想問下有無 little Freddie price list?
而家有啲攰研究緊滴雞精 呢個轉頭會行 再影俾你

男爵府

荷花BB展今日開始了

好詳細,謝分享

大宅

王秋秋 發表於 19-2-22 13:18
而家有啲攰研究緊滴雞精 呢個轉頭會行 再影俾你

thank you樓主

大宅

滴雞精有咩優惠?謝樓主

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Thx for sharing

大宅

荷花BB展今日開始了

請問知唔知思絲樂乾棉幾錢到?

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

em+p 發表於 19-2-22 12:41
美贊x個入會禮物真係幾正,好鬼多野!

請問要用書仔嘛?

洋房

免費禮物多唔多用書仔?定係like page 都可以拎呀?

公爵府

牛年勳章

原來今日
Thx for sharing~

首頁

尾頁

跳至