中環箍牙30K,吸唔吸引?

Gaga.Lui19
|
背景:上排牙齒有假哨牙,下排有微小唔整齊

心思思想箍牙好耐,身邊都有朋友話我唔需要箍,又話要箍幾年唔值得
最近去左問醫生~ 搵左中環一個牙醫,話我箍invisalign 2年左右就得,而且30k 就得,有D心動
另外上網睇其他醫生 林XX好似都要40k+, 而且喺九龍唔喺好方便我

求其他sis嘅意見
little06
|
收咁平?傳統嗰隻都難做喱個價喎中環
yuyueng
|
正式矯齒科醫生唔會甘平,箍牙唔好貪平,好多人分享話普通牙醫箍完好靚,但一望中間線唔齊。
mercurycc
|
唔係睇邊區吸引去箍牙,而係要搵個專科好醫生去做。
mercurycc
|
yuyueng 發表於 19-2-22 12:43
正式矯齒科醫生唔會甘平,箍牙唔好貪平,好多人分享話普通牙醫箍完好靚,但一望中間線唔齊。 ...
係,貪平,跟本箍完都唔靚。
呢度好多打手,間中就話邊個平介紹人去。
Gaga.Lui19
|
little06 發表於 19-2-22 12:37

係啊,仲要係隱形果隻,真係好吸引~
因為價錢係我都幾重要考慮因素
所以最後都係去左做
annlee
|
中環點會咁平?我個仔係九龍呢邊傳統都要38000,應該唔會咁平
肥虎虎
|
little06 發表於 19-2-22 12:37

呢個真中環傳統個隻都唔只3萬
呢個po
Chiusiuwa
|
通常要48000了
little06
|
肥虎虎 發表於 19-3-18 12:30
呢個真中環傳統個隻都唔只3萬
呢個po

不過我見隱x美好進取,俾勁多錢落廣告,宜家仲喺銅鑼灣開地鋪,可能佢會俾某啲特別discount 俾牙醫都唔頂。但你見佢可以開得地鋪,你就知佢賺幾多啦
daisukida
|
平成咁
我2006年係中環揾箍牙醫生用傳統箍牙都要$28000
yanbb12
|
Gaga.Lui19 發表於 19-2-22 12:19

心思思想箍牙好耐,身邊都有朋友話我唔需要箍,又話要箍幾年唔 ...

離一離题,請問你上排牙齒假哨牙,使唔使脫齒然後才箍牙?
angiehouse
|
Gaga.Lui19 發表於 19-2-22 12:19

心思思想箍牙好耐,身邊都有朋友話我唔需要箍,又話要箍幾年唔 ...

好平,我二十幾年前都要二萬,不過系舊式
cyyiu
|
10幾年前我喺中環cool,傳統,透明膠粒,都要$3萬幾!
不過個醫生cool得好靚!
cyyiu
|
仲想講,cool牙好值得,捱2年換黎一世嘅整齊!
tsung
|
mercurycc 發表於 19-2-22 12:47
唔係睇邊區吸引去箍牙,而係要搵個專科好醫生去做。

同感
Martina
|
3萬就算傳統都實在平
Gaga.Lui19
|
annlee 發表於 19-3-18 12:28
中環點會咁平?我個仔係九龍呢邊傳統都要38000,應該唔會咁平

可能係因為唔可以指定醫生~我上左去問,話包一年半嘅箍,之後包半年保養
Gaga.Lui19
|
daisukida 發表於 19-3-18 12:37
平成咁
我2006年係中環揾箍牙醫生用傳統箍牙都要$28000

但係我真係上過去consult
Gaga.Lui19
|
yanbb12 發表於 19-3-18 13:25
離一離题,請問你上排牙齒假哨牙,使唔使脫齒然後才箍牙?

要啊,佢話唔夠位,所以都要mo牙