辭職後日子好難過

yy_chow1210
|

老細突然對自己態度好差,野蠻,平時都唔係咁,我心諗我都走啦,洗唔洗咁?又話咩做人要知自己咩位置,講埋d好難聽既說話,真係反轉豬肚就係屎!
人性有時真係好醜惡,出黎做野做得耐,對人冇晒信心。有冇人明白辭職後俾人冷言冷語既感覺?
Nancy20090615
|
我舊老細係反轉豬肚, 又唔係个个係 ge .
20150618bb
|
yy_chow1210 發表於 19-2-22 12:25
老細突然對自己態度好差,野蠻,平時都唔係咁,我心諗我都走啦,洗唔洗咁?又話咩做人要知自己咩位 ...
當時運高..............什麼都聽唔到睇唔到
YY1101
|
D人自己無品
佢就真係要知自己咩位置
吾使理佢
little06
|
咁咪更加顯得你嘅決定係正確囉
bigcattong
|
老細突然對自己態度好差,野蠻,平時都唔係咁,我心諗我都走啦,洗唔洗咁?又話咩做人要知自己咩位 ...

做老細都咁睇唔開,打工啫又不是簽了生死約不用理他
獅子仔媽媽
|
你都唔做咯, 使乜將D冇謂人放係心,
唔好理佢啦, 當佢講比佢自己聽
mandy952
|

通常走都諗過好d嘅借口走,等大家好落台。上次辭職就係話冇人湊仔,其實老細及周圍嘅人都太難頂了
Sakuraohno
|
我明白
wcpcelia    發表於 19-2-22 14:07
PCCW2319
|

你應該開心“走得快,好世界”。

佢鬧人自己心情唔會靚, 你唔需要咁傻陪佢唔開心。

你同佢講: 我就係知道自己位置, 此地不宜久留。
Gorgor0612
|
傻豬,要清楚邊個先係老闆! 你已resigned, 你先係老闆 唔需要唔開心,日子會過,倒數吧!
Charlotte_mom
|
就到岸啦!加油,當佢唱歌
Hanayori
|
反正倒數中,尤得很發顛。
lojo11
|
話知佢啦.. 好彩走人咋...
wcpcelia
|
同意, 唔洗理佢 咁多了
selinako^^
|
c6有個好高職位既同事,一人之下萬人之上
佢resign左
老闆叫佢乜都唔使佢做,叫佢坐辦房,仲要係有cam可以望到既位,鐘意叫佢送下文件,樣辦,鐘意叫佢買下外賣返黎

我同c6講,你老闆咁變態,你resign 果陣要有21日以上大假,除時預左比佢玩到你可以即時走人
JaneJaneT
|
加油,快脫苦海了
tester5
|
你都走佢先現真面目,只要捱1個月,你應該開香檳慶祝~
crystal媽咪
|

離職後最後一兩個月好難捱
我試過
opl2
|
講咩都笑笑口回佢,係呀係呀!
激死佢