99話啲嫁妝可以放佢個保險箱

北寄貝
|
打死唔制。話一早講左放阿媽度,推左佢。
jessiemom
|
你奶奶咁幽默既
siusiulo
|
一定唔會擺係99度自己買個夾買返屋企擺好佢好過
VCBB小天使
|
WY2864 發表於 19-2-22 13:45
其實我本身係想用自己名開個保險箱黎放嫁妝,最衰銀行話要等
咁99就話可以放佢度先..佢有個箱係好多年前開 ...

買個防火保險箱放係屋企
florapang0426
|
買個保險箱放住屋企先
mandy952
|

唔好咁傻啦
happeecc
|
如果奶奶有心想讓個保險箱比你:
1)先加你個名落保險箱
2)所有鎖匙比晒你
3)過幾個月後除咗你奶奶個名
VCBB小天使
|
VCBB小天使 發表於 19-2-22 15:26
買個防火保險箱放係屋企

防火夾萬
eliekim
|
No
rtkh
|
happeecc 發表於 19-2-22 15:28
如果奶奶有心想讓個保險箱比你:
1)先加你個名落保險箱
2)所有鎖匙比晒你

保障箱好似唔可以聯名改返單名
馬爾泰若㬢
|
上個月去中銀換錢,仲有保險箱出租喎!不過係最細、長條型嗰款。
purplerain
|
千祈唔好
-joanne
|
麟媽媽 發表於 19-2-22 13:55
入左佢個保險箱,大吉利是你奶奶有乜事幹,你啲金器會變咗你奶奶嘅遺產,因為保險箱入邊嘅嘢係屬於佢,銀行 ...

人妻一號
|

我老爺仲叫我賣左佢,果刻我都幾嬲,未聽過有老爺會咁講,其實唔係等錢用,屋企人果D都想留返紀念,
我話我放左係我媽到保管
triplek
|

唔好
馬爾太
|
有入冇出架。萬一你99有咩三長褲短,佢保險箱入面嘅嘢就成為佢嘅遺產,你冇得攞返架。
我要做媽媽
|
我都唔會...寧願放系屋企
mandy952
|

100個%反對
sueyee
|
我前奶奶係第一日入門就問我有無保險箱,如果我無可以放係佢度暫管喎。好彩第一下反應快話我媽有。
happeecc
|
rtkh 發表於 19-2-22 15:30
保障箱好似唔可以聯名改返單名

早幾年試過,獅子銀行