有冇人因為唔生小朋友而後悔既?

bubebe
|
之前見過有個post係問有冇人為生左小朋友而後悔,結果唔少jm都話後悔。好奇一問,又有冇人當初唔想生但之後想生時已經錯過生育年齡而後悔呢?
selinako^^
|
宜家d 細路,唔可以用自己細個做標準
懶到你唔信,古惑到你驚
20150618bb
|
bubebe 發表於 19-2-22 14:13
之前見過有個post係問有冇人為生左小朋友而後悔,結果唔少jm都話後悔。好奇一問,又有冇人當初唔想生但之後想 ...
世事無絕對,有
opl2
|
我係絕對唔會後悔,睇到街果d父母同細路只覺自己決定十分正確
禁上發言
|
男既應該多d,無人繼後
TiffChan
|
冇後悔。
MrsSingSing
|
我朋友有,
不過佢唔可以話後悔,應該係遺憾。因為佢好想生,但佢老公堅決唔生。
大時大節一班人gathering ,個個有仔有女熱熱鬧鬧,佢話心裡其實好難過......
wcpcelia    發表於 19-2-23 18:55
brindlewin
|
之前見過有個post係問有冇人為生左小朋友而後悔,結果唔少jm都話後悔。好奇一問,又有冇人當初唔想生但之後想 ...

為咩後悔?五十歲都可以生,也可以考慮領養。
livewiflove
|

肯定有人會唔後悔,有人會後悔。

後悔嗰d通常中年時會話唔後悔,到老左既時候先會開始有後悔既感覺。(我識d aunt就係咁:佢地惟有對朋友或親人既小朋友好,等老時無咁孤獨,老伴走左,自己入醫院都叫可以有個人黎望一眼。)
小可愛11
|

唔會後悔。
I9528
|
從無後悔
sharon_pig
|

我身邊無小朋友的 都是因為太大年紀先揾到另一半 所以唔生 或想生無得生 所以無後悔 是無可奈何