自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

禁止訪問

公爵府

meow_day 發表於 19-2-22 17:28
同我同事一樣, 大陸有樓又住有公屋, 老婆有收入唔報(2公婆實際3萬幾一個月), 申請到全額, 2個仔讀幼稚園一 ...
3 萬? 我識人揾6萬都係無報, 可能唔止添, 人地年年換車o架.

禁止訪問

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

又無份、既然要攪福利,應該全民有份. 我拎吾拎係一件事,但吾應該o甘樣攪分化!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

玩分化

大宅

其實基層既定義係點?點先叫基層?

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

去年的iPad, 已經不知所謂!今年又係咁!呢個政府真係亂嘥錢!

伯爵府

回覆 vanfersen 的帖子

又係益曬D係香港拎綜援大陸/單非/雙非細路(不喜勿插)

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

寧願佢唔好比好過

公爵府

MarMic 發表於 19-2-22 16:38
我個b6阿姐同我講佢有交通津貼, $4000, 宜家佢個仔有$2000, 最重要佢公屋,大陸有層樓,仲問我佢仲可以有什麼 ...

仲好似有殮葬津貼,問佢要唔要?

大宅

回覆樓主:

其實政府一係全民派,一係全部都唔派,咁係最好,選擇性派會分化社會

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

反對!垃圾財爺,不知所謂

男爵府

又要填表呀?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

CS_HON 發表於 19-2-22 18:29
又要填表呀?

應唔使填表啦,只要有批學資,就有佢地既戶口,就可由關愛基金直接轉錢入戶口喇。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

又係基層
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

子爵府

反對...基層咩都唔洗比,書薄費,課外活動,食飯,睇醫生咩都free, 仲要而家派多2千,我呢d小朋友讀書冇津貼,又要供樓,咩都冇得派下...垃圾財爺,垃圾政府。

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

見到這個新聞真係火都黎,我真係唔信少少考試費都拎唔到出黎。我就做到隻狗去養呢班xx.

男爵府

反對,又有錢派!中產乜都冇,交稅補貼俾呢班拎綜緩既人....氣憤

男爵府

2018復活節勳章

成日都派錢,好心唔好派啦

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

離哂譜
真係寧願掉哂落海

首頁
12345...9

尾頁

跳至