華僑永亨零整到期,但當日唔得閒去拎錢

sfccwy
|
華僑永亨零整到期,但當日唔得閒去拎錢,如果遲一先去拎錢,再開一份新的零整,是否當從新開戶,要等好耐?謝謝!
gwenmother
|
回覆 sfccwy 的帖子

推廣期至3月30日, 開新戶可以先預約
LOBO1128
|
請問華橋永享宜家做零整,如兩年利息有幾多%?
Tabo63
|
sfccwy 發表於 19-2-22 17:12
華僑永亨零整到期,但當日唔得閒去拎錢,如果遲一先去拎錢,再開一份新的零整,是否當從新開戶,要等好耐? ...
要打電話預約先,仲要做成1個鐘。。
small_karen
|
LOBO1128 發表於 19-2-27 13:50
請問華橋永享宜家做零整,如兩年利息有幾多%?

12個月2%
18個月2.25%
24個月2.5%
LOBO1128
|
small_karen 發表於 19-2-27 20:36
12個月2%
18個月2.25%
24個月2.5%

謝謝
LC116
|
華僑永亨零整到期,但當日唔得閒去拎錢,如果遲一先去拎錢,再開一份新的零整,是否當從新開戶,要等好耐? ...

每個月點樣入錢?
gwenmother
|
1)可以自動轉帳2)分行排隊畀現金
Aidenlo
|
gwenmother 發表於 19-3-1 10:05
1)可以自動轉帳2)分行排隊畀現金

宜家冇得入票?
gwenmother
|
好似唔收支票
sfccwy
|
Tabo63 發表於 19-2-27 18:25
要打電話預約先,仲要做成1個鐘。。

原來到期後再做份新的零整係唔洗預約,就咁排隊做就可以,我亦無帶小朋友出世紙同住地證明,時間比開戶快
Tabo63
|
sfccwy 發表於 19-3-1 19:59
原來到期後再做份新的零整係唔洗預約,就咁排隊做就可以,我亦無帶小朋友出世紙同住地證明,時間比開戶快
...
你就好,我果間再做新都要預約,帶文件重要再做,又要排隊,都要攪成個幾鐘!!!! 我本來想開自己新戶口都怕怕。。
good_pig
|
small_karen 發表於 19-2-27 20:36
12個月2%
18個月2.25%
24個月2.5%

2.5% 都唔差
piggip77
|

請問點計有幾多息? 如果2%

用一年共入幾$計定點? Thx
sfccwy
|
piggip77 發表於 19-3-7 10:28
請問點計有幾多息? 如果2%

用一年共入幾$計定點? Thx

其實我唔識計,我諗住迫自己儲蓄
piggip77
|
sfccwy 發表於 19-3-7 15:18
其實我唔識計,我諗住迫自己儲蓄