論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

上年9月底 菲姐 黎到 年紀約30歲 有一個女 7歲 中東做過野 請佢講左有bb 依家10個月大 自己是全職媽媽負責湊仔 菲姐頭三個月話想五做 之後比左些花紅佢 想佢留係到做 之後佢五做直接同中介講左 於是都係送佢走 對住我老公會扮勤力 相反 我係到佢會慢慢做 平時我行開 入廚房 廁所 叫佢睇住b 姐姐五想學廣東話
佢鍾意同b 玩 叫佢做多d 野都五想
自己既b 好痴身 一無人陪佢 佢會喊 叫到人理佢
老公話明五想做家務
依家想請姐姐 請問請菲 或 印 好?
自己年紀27 請姐姐年輕d 是否好管理 聽話d?
請大家指教 謝謝

男爵府

LingYan0 發表於 19-2-22 18:01
上年9月底 菲姐 黎到 年紀約30歲 有一個女 7歲 中東做過野 請佢講左有bb 依家10個月大 自己是全職媽媽負責 ...

你先得27。
無錯, 20頭既姐姐才會聽你點, 但佢地無經驗, 要手把手慢慢教。
有經驗三十幾歲尤其三十尾的, 大你十年, 會當你妹妹仔, 唔肯聽你點。掉番轉諗, 你又肯唔肯比一個17歲靚妹做你boss, 要聽佢點? 你肯定會覺得佢靚妹黎, 乜都唔識, 仲想教番佢轉頭。

我諗你 best choice 係找個年輕既慢慢教, 好過同一個老seafood 係度鬥氣。

男爵府

LingYan0 發表於 19-2-22 18:01
上年9月底 菲姐 黎到 年紀約30歲 有一個女 7歲 中東做過野 請佢講左有bb 依家10個月大 自己是全職媽媽負責 ...

你自已英文好就請菲, 因菲唔肯學廣東話。
英文唔好就請印, 印笨好多, 但就少啲古域野囉。

民房

Solarflare 發表於 19-2-22 19:32
你自已英文好就請菲, 因菲唔肯學廣東話。
英文唔好就請印, 印笨好多, 但就少啲古域野囉。
...

謝謝你 回覆
問多句啊 係咪 年紀細 但工作不穩定 聽話
年紀老d 工作穩定 但不聽教
我請印好過菲?
請印返黎 自己要教佢 親手教佢清潔?
請 印無甘多古或野 印點教煮飯?
印 英文又話五識 自己用what app 多
菲 自己英文麻麻(emoji) 菲姐 五講廣東話 日日我都要去買送 睇英文片教煮飯 (依家用緊利個)佢下星期走

禁止訪問

男爵府

LingYan0 發表於 19-2-23 12:46
謝謝你 回覆

係, 年紀細會比較唔定性。
尤其未結婚無老公, 仲會做做下話要回鄉結婚走左去。 最好找個已婚, 25-6都ok。已有小朋友, 要 support family。會比較定, 但你預左小朋友細佢會 homesick, 小朋友一有病/入院就喊, 話要返去。
但你選擇唔多25-6一定小朋友細, 要博下。
你請啲年紀大, 除非你好 tough, 好惡, 好firm, 好似我咁。就算夠惡, 都會幾辛苦, 我要食住自已個old seafood 印, 都好辛苦。佢係有經驗, 做到野的, 但我作為一個年輕過佢幾年既太太, 要夠惡, 否則會比佢烚。佢都試過以為自已食得住太太, 結果比我反咬番轉頭, 真係少啲功架都唔得。

男爵府

LingYan0 發表於 19-2-23 12:46
謝謝你 回覆

英文唔好請印吧。
菲會睇唔起英文唔好既僱主。
自已識家務煮食咪親自慢慢教。

大宅

回覆樓主:

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅