自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

1998Ruby1998 發表於 19-2-22 21:26
依家睇緊,笑左出黎!班編劇真係好掂!

其實tvb仲有人才

珍珠宮

回覆樓主:

我們幾仔母笑到趴底

伯爵府

杜小田 發表於 19-2-22 21:18
我是隻豬乸肥又矮也! (我是個茶壺肥又矮也!)
我是隻豬乸肥又矮也! (我是個茶壺肥又矮也!)
賜我仔又賜我女 ...

笑到流眼淚

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我之前由第一集追返晒

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

小金鳥 發表於 19-2-22 22:21
每日最開心就係睇愛回家,好似日日都好好笑,減下壓都幾好

呢排愛回家好多集都有笑料

大宅

alicialee1210 發表於 19-2-22 23:32
我之前由第一集追返晒

勁,之前果D無甘搞笑

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

charity1017 發表於 19-2-22 09:34
勁,之前果D無甘搞笑

都唔係㗎,前期KC Helen 地下情都好好笑㗎
仲有Terry 做老臨的生涯

男爵府

尋晚話東張西望星期六,日都播,希愛回家可以六丶日都有得睇

侯爵府

好想睇ng片

男爵府

睇返琴晚個集,笑到我反晒肚
豈能盡如人意,但求無愧於心......

寶石宮

alicialee1210 發表於 19-2-22 23:32
我之前由第一集追返晒

係咪好好笑

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

milktealai 發表於 19-2-23 10:21
係咪好好笑

琴晚果集笑到噴水,你都睇啦
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

男爵府

回覆樓主:

今集好好笑

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

編劇係唔係換左人??呢期有幾集都好好笑

男爵府

丫雅 發表於 19-2-23 14:18
編劇係唔係換左人??呢期有幾集都好好笑

應該唔係,睇維基見編劇D名都係個7-8個,但佢地係輪流寫,唔會一個編劇寫死一條線,所以火花可能大D

我估因為呢套係小製作,TVB唔會有咁多限制,編劇自由度高D,出黎效果又好笑D,最多間唔中直接賣鉅記同杏仁脆脆

如果係大製作、台慶劇,D劇本一定唔會係咁

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

仲有jennyfatfat1314

侯爵府

請問邊到睇返?

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

alicialee1210 發表於 19-2-23 10:29
琴晚果集笑到噴水,你都睇啦

我今朝返睇,笑死左

子爵府

回覆樓主:

我個女呢兩日狂唱

首頁

尾頁

跳至