自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

牛子 發表於 19-2-23 19:54
你睇咗啦?

未睇呀,不過祖國咩都好,有必要睇過先比讚嗎?有問題嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tester5 發表於 19-2-23 19:49
咁你真係要睇下啦我國咁偉大既来樣版戲,點可以唔帶住敬仰既心情去唔欣賞、細味?仲睇咩超人、spiderm ...

呢個係你既問題,睇戲就睇戲啦,係都要夾埋愛唔愛國,你有問題都唔好走去拉人落水,傻的嗎
天朗氣清

伯爵府

tester5 發表於 19-2-23 19:51
你攪錯晒,我好愛國架,「流流地球」好好睇,贏無破綻,極精彩

愛外國金主啩!講喇!俾你幾錢啫?

翡翠宮

tinlong22 發表於 19-2-23 20:01
呢個係你既問題,睇戲就睇戲啦,係都要夾埋愛唔愛國,你有問題都唔好走去拉人落水,傻的嗎
...

真心為你好,唔睇白毛女都要睇紅色娘子軍,如果覺得太深,就唔係睇下智睇威虎山啦,都ok架。
D卡通就唔好睇咁多啦~

伯爵府

牛子 發表於 19-2-23 19:59
唔講下相反意見點顯得自己與眾不同呢?不過,樓主歡迎不同意見,又唔係一言堂。

未睇都可以踩架,言論自 ...

可能佢老公帶住第條女喺深圳戲院睇,唔帶佢睇。佢就憎曬全中國人,就係唔憎佢隻佬囉。

翡翠宮

ayi1 發表於 19-2-23 20:06
愛外國金主啩!講喇!俾你幾錢啫?

你理解力好有問題,我好愛國,我們偉大既祖國。

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

tester5 發表於 19-2-23 17:32
係呢個帖,我己經冇晒疑問了。祖國是很偉大的,我簡直折服得五體投地。
...

扯到大西洋咁遠,

你全家咁識恥笑中國套科幻片,又扯到咁都答唔出那一套啱你一家標準。

呢d全家咁質素,唔怪得你咁冇point!

伯爵府

tester5 發表於 19-2-23 20:09
你理解力好有問題,我好愛國,我們偉大既祖國。

知你係大陸婆喇!係唔係都大叫偉大祖國。香港人唔會成日將偉大祖國掛喺咀邊囉!你邊處鄉下啫?因乜解救似啲民革紅兵咁,偉大前偉大後啫?而家係2019,又唔係老毛時代,亞同志,你out喇!

伯爵府

tester5 發表於 19-2-23 20:07
真心為你好,唔睇白毛女都要睇紅色娘子軍,如果覺得太深,就唔係睇下智睇威虎山啦,都ok架。
D卡通就唔好 ...

嘩,亞同志,香港人白髮魔女就睇過啫,白髮女係你嗰個年代嘅產物,話你out又驚你嬲。你睇咁多幾十年前嘅大陸戲大嘅,而家又通敵叛國,嗰啲革命戲都無洗到你腦呀?

翡翠宮

kamjjj 發表於 19-2-23 20:15
扯到大西洋咁遠,

你全家咁識恥笑中國套科幻片,又扯到咁都答唔出那一套啱你一家標準。
我冇恥笑,只係覺得好好笑啫,當時真係忍唔住,唔好意思。不過我己經痛定思痛!係呢個帖都己經講過,我錯晒,你地啱晒。「流流地球」真係好精彩,好前瞻性,豪無破綻,滴水不漏、大家一定要睇!

伯爵府

tester5 發表於 19-2-23 20:01
未睇呀,不過祖國咩都好,有必要睇過先比讚嗎?有問題嗎?
冇問題,只是暴露晒左你自已嘅思考力遮

子爵府

牛子 發表於 19-2-23 19:59
唔講下相反意見點顯得自己與眾不同呢?不過,樓主歡迎不同意見,又唔係一言堂。

未睇都可以踩架,言論自 ...

人哋已經跺晒地講晒晦氣說話啦
你仲問

翡翠宮

ayi1 發表於 19-2-23 20:21
嘩,亞同志,香港人白髮魔女就睇過啫,白髮女係你嗰個年代嘅產物,話你out又驚你嬲。你睇咁多幾十年前嘅大 ...

我睇咩戲要你管?莫非你又同果位JM一樣只睇睇超人、spiderman呢類卡通?
唔好睇咁多啦~~

「樣版戲」係好有藝術價值既舞台作品,無論衣著、音樂、歌、舞,都好精彩,你應該從藝術解角度出發去欣賞,洗唔洗腦我就唔評論了,每個人都有自己睇法,我唔會好似其他人咁迫人地認同自己果一套既。

伯爵府

kamjjj 發表於 19-2-23 20:15
扯到大西洋咁遠,

呢位測試員質素係咁,唔係第一次見佢回人嘅醜態

伯爵府

ayi1 發表於 19-2-23 20:16
知你係大陸婆喇!係唔係都大叫偉大祖國。香港人唔會成日將偉大祖國掛喺咀邊囉!你邊處鄉下啫?因乜解救似啲 ...
佢好似冇話過自已祖國係中國呢

伯爵府

tinlong22 發表於 19-2-23 20:01
...

係囉,好地地講出戲,又攞埋其他野講
戲又未睇一味負評

伯爵府

88muimui 發表於 19-2-23 20:32
佢好似冇話過自已祖國係中國呢

哦!~~怪之得喇!非我族類其心必異!可能係印度愛國者呢!咁既然唔嚟都嚟咗香港囉,過門都係客,佢得閒咪來香港嘅戲院睇吓中國嘅電影囉!據聞印度寶李活都有拍印度科幻片,印度太空人拯救地球添!救完結尾大家齊齊載歌載舞都開心呀!嗱,我都推薦佢欣賞多元化文化,乜都睇吓,嗱唔係強求佢睇,係推薦佢咋。唔好又發爛咋。 亞偉大鄰國友邦。

88muimui    發表於 19-2-23 21:23

伯爵府

小小馬奇朵 發表於 19-2-23 20:27
人哋已經跺晒地講晒晦氣說話啦
你仲問

可能佢又係上次嗰個大大聲大言不慚自曝自己係漢奸嘅會員一樣,等版主封佢艇囉!

水晶宮

ayi1 發表於 19-2-23 19:23
未睇就踩,先至有 膠潮 嘛!

佢地就有膠潮,我地本來想好好地講下套戲都唔得,唔知幾時開始講乜都要關政治事,點解嗰啲人唔覺悶嘅呢

伯爵府

ddkaka 發表於 19-2-23 20:55
佢地就有膠潮,我地本來想好好地講下套戲都唔得,唔知幾時開始講乜都要關政治事,點解嗰啲人唔覺悶嘅呢 :w ...

佢哋樂此不疲無孔不入咁攪政治嘢,相信如果唔係有膠潮就係有外國金主錢收。如果係後者,駛乜同佢客氣呀?你話係前者都同情咁俾佢揾到喺佢老公身上俾唔到嘅嘢佢,都算係日行一善。

首頁

尾頁

跳至