夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

RexLau 發表於 19-2-24 00:19
#9已經有講

因為親戚個女係大陸做懲教所的,當時阿哥婚禮上,佢都有講過覺得阿嫂好面善,於是搵自己個老 ...

仲衰,佢有無職業操守架~
咁樣唱人地,佢做過,所以咩犯人都可以俾可以唱咩…如果人地一心諗住改過,真係俾佢害死~

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

特大大 發表於 19-2-23 12:36
呢D咪真爱
甚麼包容也消失得 無影無蹤

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

做個靚太 發表於 19-2-24 10:28
仲衰,佢有無職業操守架~
咁樣唱人地,佢做過,所以咩犯人都可以俾可以唱咩…如果人地一心諗住改過,真係 ...

你咁講又幾公道啵……
撐呀嫂,若果呀嫂有心改過,比次機會吖
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

大宅

喺大陸,邊有職業操守架?連咩叫私隱權都未知啦!個親戚簡直就是非當人情

珍珠宮

RexLau 發表於 19-2-23 10:55
昨日收工,見到阿嫂個鄉下來嘅親戚講返往事,佢之前係大陸就因為吸毒而坐監,但佢完全無同我呀哥講過,可以 ...

離婚都使計較可以不可以咩?想離就可以離啦。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

虎到金來勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

人誰無過, 只要真心改過, 重新做人, 常存善念, 我覺得應該比改過自新既機會對方!
阿嫂既過去係唔光彩, 但唔講出來會唔會因為有難言之隱?
你阿哥真係好介意?介意佢過去經歷定介意佢無坦白言明過去有隱藏?
兩夫妻相處上才最重要, 過去已經過去, 如果佢現在係個好妻子, 安守本份, 何不包容她過去?

複式洋房

mini1204 發表於 19-2-23 13:00
要離婚洗乜理由?定係你哥一早想離?

吸毒有D人後生時會行歪,佢吾再吸就得。非禮強姦欺詐就絕對接受吾到 ...

阿嫂在國內,阿哥在香港,即使雙方在婚後見面的機會亦少,很難維繫這段感情,

⋯已經更新了進展⋯

複式洋房

soso1227 發表於 19-2-23 16:16
如果佢已經改過自新,
又對你哥好的話,
應該接受佢吖

⋯已經更新了進展⋯

複式洋房

⋯已經更新了進展⋯

麻煩大家的意見,緣起緣聚緣散或許是冥冥中自有安排好了,我們也想不到來得那麼快。

男爵府

RexLau 發表於 19-2-23 10:55
昨日收工,見到阿嫂個鄉下來嘅親戚講返往事,佢之前係大陸就因為吸毒而坐監,但佢完全無同我呀哥講過,可以 ...

哥哥同嫂係真心相愛經過拍拖先結婚的嗎?
就咁睇似係想搵個大6女人結婚生仔。依家發覺唔對板冇得生所以要一家人傾係咪要結束交易

ada_fung    發表於 19-3-1 13:57
ada_fung    發表於 19-3-1 13:57

子爵府

回覆 lily86 的帖子

唔係話歧視,有幾多中港婚姻係真心相愛,大部分都係各取所需

複式洋房

HOPEFORBB 發表於 19-3-1 15:30
回覆 lily86 的帖子

唔係話歧視,有幾多中港婚姻係真心相愛,大部分都係各取所需 ...

你也有道理⋯始終阿哥由細到大都在「和尚世界」,讀男校返地盤、速遞男性化工種,平時無點娛樂,一收工 / 放假就宅喺屋。阿嫂係由一個親戚朋友介紹,未完全了解下,老豆已經俾咗禮金提出結婚了

子爵府

親子王國15週年勳章

女家親戚講你地聽?會唔會係阿嫂想離婚呀。

水晶宮

回覆 RexLau 的帖子

明白晒啦!

水晶宮

回覆 RexLau 的帖子

坐過同不能生兒養女有咩關係?

首頁

尾頁

跳至