自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珊瑚宮

畀面勳章

o_____o 發表於 19-2-23 13:57
如果耐唔耐就冇所謂,其實大家朋友,唔係你就我就我就你,除非佢次次係咁。
...

完全同意。
朋友無乜所謂。

tsung    發表於 19-2-23 21:48

琥珀宮

唔好煩我 發表於 19-2-23 14:14
係囉,我覺得應該夾一個大家ok嘅位。自己好得閒就唔會要人就自己

要夾,都要有人提議一個地方,睇其他人是否有其他提議!去佢附近,只係一個提議,除非佢話一定要咁,否則,唔算係要人就佢!

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

我有個朋友就係咁,我天水圍,佢屯門,但次之約 佢都係問:聽日過唔過黎屯門呀? 如果你話唔過,佢就會當你嗰期唔見面,下次又係問 過唔過屯門。同佢提過點解次次都屯門?唔見佢會過天水圍搵我;佢話屯門有市中心之類可以行,但天水圍冇嘢行。但的自己係:有時我去搵你,有時你黎搵我。

侯爵府

大家係熟朋友,你就下我,我就下你,無所謂。
但如果次次都要人地就自己,我就不會了。

wcpcelia    發表於 19-2-23 16:27

2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

男爵府

唔好煩我 發表於 19-2-23 13:51
大前提:無小朋友要照顧。當日係假期,你唔知對方當日有無其他事做,亦無問佢。但自己就全日都無嘢做,住嘅 ...

如果係朋友,咪坦白傾咯

大宅

丫雅 發表於 19-2-23 14:26
我有個朋友就係咁,我天水圍,佢屯門,但次之約 佢都係問:聽日過唔過黎屯門呀? 如果你話唔過,佢就會當你 ...

比我都唔入天水圍行街呀

佢講得有道理

如果唔行街另計

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

Love_Poison 發表於 19-2-23 14:30
比我都唔入天水圍行街呀

佢講得有道理

因為屯門去天水圍好遠??

翡翠宮

牛年勳章

無乜所謂
但唔好過海就佢係食埋d連鎖餐廳,而其實屋企附近都有既餐廳

男爵府

回覆樓主:

唔介意。我是什麼都吃的人,最緊要是有人陪我食和吹水,去邊都可以,只要求:不要固定一間餐廳,就心滿意足了。

朋友不要太計較,會使自己不開心。隨緣啦!一早知,她的固定食飯範圍,咁妳做好心理準備去找她吃飯。想有人陪食或是想揾人吹水,結果都是一樣,都是想開心過一天。

珍珠宮

Gi-leung 發表於 19-2-23 14:14
我未有小朋友 有次約一位媽媽朋友high tea 我都係入元朗搵佢 我又覺得無咩所謂
...

但佢無小朋友,又全日無嘢做。問都無問我就話去佢屋企,我以為佢有嘢做所以就去,然後先知唔係。其實就佢無所謂,我只係想知,正常人會不會咁約人

伯爵府

回覆樓主:

只係一個提議,你有選擇拒絕權利,無感覺到刻意要遷就,心眼細咗啲喇

男爵府

回覆樓主:

姜太公釣魚,願者上鈎。 妳情我願。

不要試圖改變它人,只會增添自己煩惱。

男爵府

無所謂食完仲可以去朋友屋企傾計hea下幾好

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大前提:無小朋友要照顧。當日係假期,你唔知對方當日有無其他事做,亦無問佢。但自己就全日都無嘢做,住嘅 ...

如果兩個人就ok

如果成班人,要去一個唔方便嘅屋企樓下就唔好了

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

有乜嘢所謂

珍珠宮

馬爾太 發表於 19-2-23 14:15
點解要算住佢有冇嘢做呢?

因為如果無嘢做,我唔會約人去自己屋苑樓下要人就自己。我點解咁介意,唔係因為嫌遠,係我老公一直話呢個人自私,我覺得佢係幾自我嘅人但又未至於自私。但今次我覺得有啲怪,所以想問下正常人會唔會咁樣做

公爵府

回覆樓主:

我有個小學同學, 佢住新界東, 我住九龍西, 次次食飯都是去油尖旺, 真係好近我, 無他, 因為油尖旺多食肆啱食

珍珠宮

mameme 發表於 19-2-23 14:38
只係一個提議,你有選擇拒絕權利,無感覺到刻意要遷就,心眼細咗啲喇

我無拒絕佢,因為將心比己,我無嘢做唔會要求人就自己,所以我一心以為佢有嘢就,無選擇拒絕佢

我點解咁介意,唔係因為嫌遠,係我老公一直話呢個人自私,我覺得佢係幾自我嘅人但又未至於自私。但今次我覺得有啲怪,所以想知其實佢咁做係咪唔太好?

男爵府

以前有朋友係咁,次次都係佢樓下商場,最離譜係次次遲到,我等佢起碼15分鐘甚至大半個鐘,好彩可以行下商場,唔駛齋等。不過呢幾年因一d事,差不多絕交,以後唔駛煩!

另外有d朋友好好,有時約放工後食飯,佢會過嚟附近。自己都識做,唔駛返工會就番佢。大家都好!

大宅

無所謂啦!

首頁
12345...7

尾頁

跳至