邊隻學習褲先至唔會紅pat pat?

kaytsangtst
|
我仔而家開始着學習褲,唔知係咪大汗左定點樣,佢個pat pat好容易紅,有時換褲嗰時, pat pat有啲濕,想問下邊隻褲仔好啲?
Tiffany1224
|
有可能係你用緊嘅牌子質料唔夠好,樓主你買邊隻俾小朋友?
Gem520ma
|
H牌出左隻新ge Diamond 學習褲,有同事比囡囡着,佢話都幾薄身同埋有親膚表層,你都可以拎sample俾仔仔試吓
kaytsangtst
|
Tiffany1224 發表於 19-2-23 15:22
有可能係你用緊嘅牌子質料唔夠好,樓主你買邊隻俾小朋友?
而家用緊Mxxxx, 咁關唔關片事?
kaytsangtst
|
Gem520ma 發表於 19-2-23 16:04
H牌出左隻新ge Diamond 學習褲,有同事比囡囡着,佢話都幾薄身同埋有親膚表層,你都可以拎sample俾仔仔試吓 ...
驚唔驚薄得滯會滲漏?
tandonn
|
kaytsangtst 發表於 19-2-23 16:35
驚唔驚薄得滯會滲漏?
我喺BB展摸過,我覺得佢呢隻學習褲比之前嗰啲好,摸上手已經係覺得幾滑,同埋都幾透氣,最緊要係佢唔會因為小朋友走動得多而K形
yeeelo
|
tandonn 發表於 19-2-23 17:37
我喺BB展摸過,我覺得佢呢隻學習褲比之前嗰啲好,摸上手已經係覺得幾滑,同埋都幾透氣,最緊要係佢唔會因為 ...
樓上你去邊度買?幾多錢?
haha748494
|
我囝囝用H牌都幾好,要及時換片。
janede1314
|
我用ichiban 冇紅過pat pat
lololoching
|
花王學習褲比pampers 果啲冇咁好
GCHK
|
haha748494 發表於 19-2-24 21:56
我囝囝用H牌都幾好,要及時換片。

對亞,我覺得及時換片都好關鍵
ChanChanAgnes
|
kaytsangtst 發表於 19-2-23 14:16
我仔而家開始着學習褲,唔知係咪大汗左定點樣,佢個pat pat好容易紅,有時換褲嗰時, pat pat有啲濕,想問 ...

要換片換得密d,換片時要抹乾bb pat pat,等bb pat pat 乾爽先著片,訓醒/訓覺前/poopoo後都換片。bb著既衫褲仔都要透氣,bb夜晚訓覺我會解開bb褲仔pat pat 位扭扣,再入被袋。仲有每日都要沖涼,試過偷懶沖少日涼bb就紅pat pat。
bchuma
|
我仔而家開始着學習褲,唔知係咪大汗左定點樣,佢個pat pat好容易紅,有時換褲嗰時, pat pat有啲濕,想問 ...

我女用邊隻都紅patpat
bchuma
|
ChanChanAgnes 發表於 19-2-26 11:10
要換片換得密d,換片時要抹乾bb pat pat,等bb pat pat 乾爽先著片,訓醒/訓覺前/poopoo後都換片。bb著既 ...

poopoo後肯定紅patpat,一陣都唔得
Wonda
|

我女用過pampers, 冇紅patpat冇漏呀。可以一試。
RubyYu07
|
我地一直買H牌學習褲,都無問題啊。
moumoushau
|
要親身試過至知.
|

Hello kaytsangtst,BB皮膚角質層比成年人薄, 特別係pat pat皮膚,長時間包片片, 加上排泄物/濕潤環境容易刺激到佢皮膚,都可能令佢有紅patpat/尿布疹。媽媽可以用溫熟水濕棉花抹完屁股,避免用含有刺激成分清潔紙巾,之後印乾皮膚或在空氣中天然風乾5-10分鐘,再厚厚搽一層含Zinc Oxide嘅cream/ 凡士林/ 椰子油,為BB 屁股皮膚形成屏障作用,減少對patpat皮膚的刺激。BB宜家幾大?

Tinny
|
janede1314 發表於 19-2-25 16:22
我用ichiban 冇紅過pat pat

Me 2
mr13wing
|
如果片著中碼,拉拉褲是否要大碼?