自由講場

跳至
DEL  

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

牛年勳章

Dek

侯爵府

你嬲佢講大話?約網友?出街?
8-)

象牙宮

回覆樓主:

總之講大話,唔帶埋自己去就係大問題,我都會嬲!

子爵府

牛年勳章

回覆 二小姐 的帖子

本身佢地都有whatapps group, 講個機點打。。。我嬲既位係佢1講大話2約網友3有時間應酬人,無時間同小朋友温書
但佢話係一班有話題既,志同道合既男人,唔覺有問題

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

如真係全男班,又冇教壞佢(例如北上揼骨),由得佢啦,但要求佢每週一定要留時間俾家人。全男班只可留在香港見,可北上或一齊去旅行。

兩夫妻如去到双对無言,要發掘共同興趣同話题(除左仔女)

佢講大話,罰佢買件礼物送俾你。

Ronnym    發表於 19-2-25 10:42

子爵府

牛年勳章

無話可說 發表於 19-2-23 17:16
總之講大話,唔帶埋自己去就係大問題,我都會嬲!
我依家嬲到。。。真係好似你個網名。。。。唉

大宅

完全唔明嬲乜

翡翠宮

katie816 發表於 19-2-23 17:16
回覆 二小姐 的帖子

本身佢地都有whatapps group, 講個機點打。。。我嬲既位係佢1講大話2約網友3有時間應 ...

叫男人睇功課同温書,hae住做,十居其九會出事。
要佢每週陪家人去下街玩下仲好。你周末陪讀時,叫C6做阿四lor。佢唔識煮可買外賣,做跑腿。

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

見網友有咩問題仲要全男班
打機識仲要真人有踢波
我都有班咁既朋友
網上識機友有時仲好過係現實識朋友
不論出身 係機入面都係平等(競技類遊戲)
傾計有時更暢所欲言
你依家嬲會選擇bk講先定同你現實朋友親人講?

呃你都係因為同你明講你會俾咩?
如果你會俾唔會阻
佢呃你係佢唔岩
但你其實係佢老婆定佢阿媽

3.同小朋友溫書
有唔少jm寧願老公唔好係屋企阻住哂
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

子爵府

牛年勳章

Jasmine-4711 發表於 19-2-23 17:20
如真係全男班,又冇教壞佢(例如北上揼骨),由得佢啦,但要求佢每週一定要留時間俾家人。全男班只可留在香 ...
唉,我同佢最夾係鍾意唱歌,要講係有野講,但有時我放工累到唔想講野。。仲要一齊湊小朋友返屋企
就係因為我覺得打機呢件事好。。。玩物喪志,想佢改,但佢改唔到

水晶宮

katie816 發表於 19-2-23 17:08
1.有相証實全男班
2.講大話,原先話自己約大學老友
3.被老婆懷疑後,自己認話係打機網友,話有d真係踢波波 ...

我只會同佢講, 唔需要講大話。 約網友可以直講。 大家時間許可/配合, 出去輕鬆下都應該。 但就要知輕重。

如果你表明唔喜歡佢去網友聚會, 可能以後都同樣事情發生。

話時話, 點解唔喜歡網友聚會?
天空之城, 快樂之地

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

katie816 發表於 19-2-23 17:08
1.有相証實全男班
2.講大話,原先話自己約大學老友
3.被老婆懷疑後,自己認話係打機網友,話有d真係踢波波 ...

第四點自己推論咋嘛
放下自在

子爵府

牛年勳章

PCCW2319 發表於 19-2-23 17:29
我只會同佢講, 唔需要講大話。 約網友可以直講。 大家時間許可/配合, 出去輕鬆下都應該。 但就要知輕重。
...
你都分析得好好,我都會冷靜啲先處理
約網友,唔識既,我個人會保護自己,怕危險,亦係擔心佢

wcpcelia    發表於 19-2-23 18:59

子爵府

牛年勳章

cattz288 發表於 19-2-23 17:32
第四點自己推論咋嘛
我好清楚佢,佢暗指我同埋佢d家人呀

翡翠宮

katie816 發表於 19-2-23 17:28
唉,我同佢最夾係鍾意唱歌,要講係有野講,但有時我放工累到唔想講野。。仲要一齊湊小朋友返屋企
就係因為 ...

我C6已沉迷打机,仲教個仔玩

C6改唔倒,你不如叫佢入房关門先打,唔好做壞榜樣俾细路睇見,更加不应教细路打。

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

katie816 發表於 19-2-23 17:28
就係因為 ...

你本身唔鐘意佢打機 ?其實我真心唔明點解咁多人唔比老公打機,每個人都有自己鐘意既野,如果有自制力工作還工作,遊戲時遊戲既話點解唔比人 keep 住自己既興趣呢?點解結左婚之後要 stop 人地既興趣呢?有時真係唔怪得人地話結婚係墳墓。。。

Nightcat    發表於 19-2-24 00:41

子爵府

會嬲佢講大話,但佢平時多唔轉時間喺屋企?定日日有應酬?

作為旁觀者會諗,佢全男班,又唔係去做衰野,點解都要呃你?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

明白你感受,被人欺騙當然好嬲

但嬲還嬲,都要認清事實

同志同道合啱咀型既fd 一齊係好開心

雖然係自己仔女,但對於本身麻麻地鍾意小朋友既人,日日對住佢地係幾悶

有左小朋友,唔係我冇自由你都要冇自由,大家攬炒

每個人都應該要有平衡生活,唔好攪到覺得原來家庭生活係咁卑慘,自己都冇埋咁陰公

一家人要互相體諒,互相幫忙

大家都要出去玩吓透吓氣

唔係返大6, 唔係去夜總會,賭錢之類就由佢啦

你自己有時都要出去玩吓

因你冇詳細講,唔啱聽唔好見怪

子爵府

牛年勳章

Jasmine-4711 發表於 19-2-23 17:38
我C6已沉迷打机,仲教個仔玩

C6改唔倒,你不如叫佢入房关門先打,唔好做壞榜樣俾细路睇見,更 ...
身教幾咁重要,沉迷打機,真係有教壞小朋友既危機
大家都唔想小朋友第時變隱青。。。唯有勸喻

子爵府

牛年勳章

回覆 shinku 的帖子

唔知你結婚未?如有小朋友,當然無人想仔女沉迷打機當身邊人打機打到叫佢有時都唔知。。。
Hea教仔,邊打緊足球game....無言真係無言
個種影響係半夜趕住打game趕1攞分,手指唔停咁襟。。。。
身受其害。。。。就會明

首頁
12345...8

尾頁

跳至