自由講場

跳至
DEL  

首頁

尾頁

子爵府

katie816 發表於 19-2-24 09:13
都啱既,問題係佢向我講大話,
佢都同我講,因為知我,如果講同朋友出去,我就一定話好,係網友就怕我話唔 ...

你平時都唔贊同佢打機,更唔會贊同佢見網友。如果佢照直講,後果會係點?真係爭論時,忍讓妥協既會係邊個?

你可以話佢講大話係錯。
但設身處地,你想去一個無傷大雅既活動,而另一半又會有意見時。你會點做?

男爵府

katie816 發表於 19-2-23 17:08
1.有相証實全男班
2.講大話,原先話自己約大學老友
3.被老婆懷疑後,自己認話係打機網友,話有d真係踢波波 ...

你老公打呢個game ,我老公都有玩,亦係一放工就玩,行行下街一有機會就拎出黎。有出去見網友傾攻略,一年一至兩次到,開頭我都有扮緊張問佢有無女仔嫁佢都好坦白,大部分男,得一個兩個女仔,食飯返黎都有影相,我係信得過個老公既,所以佢同我講,我無好大反應,適當放佢出去,我覺得佢都有佢自己既自由,唔可以完全困係你個籠內面。
我都經常性咆哮,但唔可以太過份強硬要佢戒左佢,掉返轉,佢強行要你改左你既興趣得唔得?
佢之所以咁少事都講大話,係知道你一定好大反應去「勸喻」,佢都已經做人老豆,有時都要放手去信任佢可節制,唔會係外面搞3搞4,要信任佢會顧後果。

男爵府

回覆樓主:

我都覺得無問題喎
鐘意打機,同係小朋友面前打機都無問題
約機友出黎打機,正如d媽媽會出黎聚下會姐
唔駛講到出軌咁大件事呀
生左仔唔代表要做一個十全十美既人呀
我c6都會打機,課金,咁大個人有自己朋友,興趣
幾好呀
呀女係屋企,佢都會打機

複式洋房

佢講大話係唔岩,但睇你都平時唔中意佢打機,咁佢廢事你嬲咪唔講囉
但其實某層面佢都好慘....同班打機朋友出黎傾計玩都要帶埋你出黎...其實會好尷尬,又唔係普通朋友食飯聚會。而且你嬲佢唔同小朋友一齊而去同朋有去玩,你咪話一星期點都要有一日去玩,你諗多d有趣既行程囉 唔好一味怪佢

複式洋房

回覆樓主:

我會比

別墅

畀面勳章

回覆樓主:

男人同女人其實都有好多種唔同嗜好, 如我鍾意收藏玩具每年總會約幾次出嚟吹下水, 識識下都十年, 有時朋友有好多種, 日常的可談生活子女, 但網友或版友通常在同一興趣下認識,講d術語其他人又唔明, 出嚟吹開心好多! 玩呢d都好過一班人影相影到d阿太話約d囡囡去酒店影吧!

侯爵府

其實我老公都好鐘意打機,佢打還打,唔會課金。我自己都好鐘意煲劇,我也有試過去啲網友既聚會,我覺得無問題wor。你老公明知你唔中意佢打機所以瞞你都好正常,話你知盞俾你鬧。下次叫佢去之前通知聲你囉。每個人總有自己的喜好。

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

點解老公要講大話
是否老婆平時都唔鍾意佢打機?
是否老公明知老婆一定會反對佢出去?
如果老公唔係經常掉低屋企去玩,其實係可以接受嘅,現今每個人每個角色都大壓力,適當抖下氣係應該嘅,老公老婆有時都可以放低屋企一陣同朋友聚會鬆吓。
我老公都有同啲車友聚會,成班揸同型號車嘅男人間唔中出去聚會其實幾好玩,我好支持老公出去,老公有叫我一齊,不過我唔想,唔阻佢哋成班男人嘅浪漫,而我自己又會同班姊妹全女班聚會,講吓男人壞話 有時各自精彩嘅感覺真係好正,婚姻生活中都需要抖下氣嘅。

別墅

....

別墅

回覆樓主:

雖然講大話係佢唔岩,不話可能樓主平時管得佢太緊所以佢連呢樣都講大話,男人鍾意打機都正常既,同埋佢都要搵方法減壓,只要唔好咁沉迷,分配好時間係興趣同埋你地身上就好

別墅

回覆 katie816 的帖子

總之個main point係講大話,同咩人出嚟反而係次要,點解要講d唔講d

別墅

..

男爵府

我C6都有打機,平時佢工作壓力咁大打下機我都算,佢咁大個人自己為自己行為負責,我係佢老婆不是佢老母,正如我有一段時間喜歡網上小說,他也沒有管我,大家的底線係不影響小朋友!

至於約網友某程度上也不是一件大事,正如媽媽group,仔女同學家長group也會約出來見下傾下,一把年紀找到啱傾不容易,至於佢講大話係不對,不過你應該管太嚴,有時兩公婆也需要自己空間嘛

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

katie816 發表於 19-2-23 17:08
1.有相証實全男班
2.講大話,原先話自己約大學老友
3.被老婆懷疑後,自己認話係打機網友,話有d真係踢波波 ...

做人吊頸都要比佢透下氣,唔係佢死左你就冇得玩。。。

我只係,如果唸我約人,我老公都又要管又嬲,我會接受唔到。我父母都從來唔會咁管我,老公何德何能,可以管我?

首頁

尾頁

跳至