自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

牛年勳章

回覆 金金人 的帖子

佢覺得我唔俾

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

如果件事發生係我身上,我係會嬲佢係尼件事上面講大話。
不過,唸返點解樓主老公會連約網友咁簡單都講大話?可能佢知樓主唔鐘意佢打機,更何況約網友見面,所以唔講真話。
當然每個人對打機有唔同睇法,打機都係一種娛樂,返工辛苦,壓力又大,有時搵到一種放鬆既方法,都唔係一件壞事,當然唔係過份到為左打機而連屋企都唔理既程度啦。
至於話教小朋友,對我黎講有時真係唔教好過教,不過佢肯幫手就梗係開心既
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

子爵府

牛年勳章

回覆 油麥麥 的帖子

應該係覺得係約網友,認為我唔俾事實上佢了解我,我真係可能會極度勸喻佢唔好去,因為係三唔識七既人
唉,我會再次反思下
同老公傾吓

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

katie816 發表於 19-2-23 17:08
1.有相証實全男班
2.講大話,原先話自己約大學老友
3.被老婆懷疑後,自己認話係打機網友,話有d真係踢波波 ...

正經約打機網友冇問題, 但係講大話就唔得

翡翠宮

回覆樓主:

你平時乜都管佢咪講大話囉
即係仔女同阿媽講大話一樣

即係佢當你阿媽

子爵府

牛年勳章

p90 發表於 19-2-23 17:51
如果件事發生係我身上,我係會嬲佢係尼件事上面講大話。
不過,唸返點解樓主老公會連約網友咁簡單都講大話? ...
你分析得好透澈,我就係會否定佢
我唔明打機點解咁重要

子爵府

牛年勳章

回覆 Sally927 的帖子

米係

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

katie816 發表於 19-2-23 17:55
回覆 Sally927 的帖子

米係

惡性循環! 就係知你實唔比咪講大話囉~人之常情
放下自在

水晶宮

回覆樓主:

老婆又煩又專制先要講大話

結婚不是坐監,都可以有自己朋友圈子

子爵府

牛年勳章

mini1204 發表於 19-2-23 17:53
你平時乜都管佢咪講大話囉
即係仔女同阿媽講大話一樣
係喇,我都覺呀
依家湊多個大仔咁呀
不過咁,又唔可以否定佢平時既功勞,佢都好顧家,絕少應酬
所以。。。。今次反而俾機會大家傾吓

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

katie816 發表於 19-2-23 17:53
我唔明打機點解咁重要

除左打機, 佢仲有咩娛樂?
放下自在

子爵府

牛年勳章

回覆 cattz288 的帖子

我依家就要諗清楚,點同佢講我當然唔會想破壞關係,但又想俾佢知佢要有分寸,唔可以再講大話

象牙宮

katie816 發表於 19-2-23 17:21
我依家嬲到。。。真係好似你個網名。。。。唉

冷靜d,大家坐低傾下囉!我老公唔打機,阿仔都係!不過我有約網友食飯經驗,我帶埋老公去,始終唔識既自己都擔心! 個個人都有嗜好,唔太影響工作同屋企,我唔反對!我自己都會玩下switch

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

katie816 發表於 19-2-23 17:28
唉,我同佢最夾係鍾意唱歌,要講係有野講,但有時我放工累到唔想講野。。仲要一齊湊小朋友返屋企
就係因為 ...

老實講,就係因為你唔鐘意佢打機,佢先講大話,每個人都有自己興趣,唔好太過分就得。

女人覺得男人打機砌模型無聊,男人何嘗唔覺得女人買幾個九成似既手袋、高爭鞋、化妝品嘥錢,真係每一刻都咁有意義咩,開心咪得囉
天朗氣清

子爵府

牛年勳章

miffyumiffy 發表於 19-2-23 17:57
老婆又煩又專制先要講大話

結婚不是坐監,都可以有自己朋友圈子
係喇
可能佢都覺得係咁,所以唔敢同我講
我認同佢既朋友圈子架,但呢班網上識既,約埋出黎聚,我就有保留,始終我係自我保護強既人

子爵府

BK Milk勳章

katie816 發表於 19-2-23 17:28
唉,我同佢最夾係鍾意唱歌,要講係有野講,但有時我放工累到唔想講野。。仲要一齊湊小朋友返屋企
就係因為 ...

你認為打機係玩物喪志,但係對你老公黎講係解壓都唔奇,仲有佢係咪打機打到咩都唔做先?唔係既話~咁佢係屋企好過出街唔知去左邊,到時你又諗出面係咪有一個
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

水晶宮

katie816 發表於 19-2-23 17:53
我唔明打機點解咁重要

每個人興趣/愛好唔同。 重要與否係因人而已。

你老公都唔明, 點解打機一定係唔好, 唔重要?
天空之城, 快樂之地

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你都係嬲佢講大話姐,
第4點其實我都覺得唔係講家人既,
好老實,佢打機姐,又唔係去做壞事,
講明下次唔好再講大話其實咪得lor~
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

首頁
12345...8

尾頁

跳至