自由講場

跳至
DEL  

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

牛年勳章

無話可說 發表於 19-2-23 18:02
冷靜d,大家坐低傾下囉!我老公唔打機,阿仔都係!不過我有約網友食飯經驗,我帶埋老公去,始終唔識既自己 ...
謝謝你,分享你既經驗俾我,我就係出於擔心,不過,我同佢真係需要傾吓

水晶宮

katie816 發表於 19-2-23 18:05
係喇
可能佢都覺得係咁,所以唔敢同我講
我認同佢既朋友圈子架,但呢班網上識既,約埋出黎聚,我就有保留, ...

你老公幾億身家驚比人打主意,定你老公吳彥祖咁靚仔驚佢比好多女纏

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

katie816 發表於 19-2-23 17:53
你分析得好透澈,我就係會否定佢
我唔明打機點解咁重要

你或者咁諗,你寧願佢係屋企打機,定唔係屋企,之後話做一d好有意思既活動,所謂行山、釣魚、冥想之類?

katie816    發表於 19-2-23 18:22
天朗氣清

禁止訪問

子爵府

牛年勳章

回覆 miffyumiffy 的帖子

哈哈哈,佢兩樣都唔係調返轉,佢應該要擔心我多d喇(講笑)

侯爵府

katie816 發表於 19-2-23 18:05
係喇
可能佢都覺得係咁,所以唔敢同我講
我認同佢既朋友圈子架,但呢班網上識既,約埋出黎聚,我就有保留, ...

不要太強勢吧,著眼點唔係講大話唔度,無謂糾纏,你講贏左佢,都唔會改變到關係,你唔鐘意都可尊重,亦無需當佢仔咁管,佢唔會enjoy 更唔感動,咁大個人自己會分析,何必搞到自己唔開心,一齊傾下時間點分配更好,我ex 唔鐘意我d 朋友,唔鐘意我出去,話擔心我為我好喎,我心諗我咁大個人要你管?唔想嘈咪唯有呃佢,所以好理解你老公諗咩呢

子爵府

牛年勳章

其實我既工作係教小朋友
難免成日覺得身教好重要,想佢改變。。。
依家,同大家傾完,心情好d喇
講大話,破壞大家既信任,我堅嬲,亦係要傾既問題
而網友聚會,如果佢講清楚,佢全男班食飯,我係唔會咁嬲,但會提佢小心,當然網友都有好人,但唔排除有不懷好意既騙子
佢打既係足球game, 有分寸都還好,就係無,先至令我變到好似佢阿媽,要管埋佢

大宅

回覆樓主

其實我最近都經歷緊類似嘅情況
我都好煩 因為我接受唔到任何一個大話 即使任何原因

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PCCW2319 發表於 19-2-23 17:29
我只會同佢講, 唔需要講大話。 約網友可以直講。 大家時間許可/配合, 出去輕鬆下都應該。 但就要知輕重。
...

坦白講出來我也ok

tsung    發表於 19-2-23 21:44
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

牛年勳章

skybiebie 發表於 19-2-23 18:15
不要太強勢吧,著眼點唔係講大話唔度,無謂糾纏,你講贏左佢,都唔會改變到關係,你唔鐘意都可尊重,亦無 ...
明白,感謝你勸導我,謝謝你,我都覺得問題係要令佢下次講事實我知

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

任何人都有自己的朋友,應該是怕你反對,費時煩,就講是同學囉

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

katie816 發表於 19-2-23 17:47
回覆 shinku 的帖子

唔知你結婚未?如有小朋友,當然無人想仔女沉迷打機當身邊人打機打到叫佢有時都唔知。 ...

我真心覺得打機無錯,係自制力問題。如果無自制力既,無論做乜,睇波呀,睇書呀,乜都可以影響生活

子爵府

牛年勳章

回覆 禁止發言 的帖子

可能本身唔鍾意講大話,所以覺得人地對自己講大話,就好嬲

水晶宮

katie816 發表於 19-2-23 18:12

哈哈哈,佢兩樣都唔係調返轉,佢應該要擔心我多d喇(講笑)

咁你仲有咩要擔心

子爵府

牛年勳章

shinku 發表於 19-2-23 18:30
我真心覺得打機無錯,係自制力問題。如果無自制力既,無論做乜,睇波呀,睇書呀,乜都可以影響生活
...
係既,認同係自制能力問題

侯爵府

katie816 發表於 19-2-23 18:28
明白,感謝你勸導我,謝謝你,我都覺得問題係要令佢下次講事實我知

...

唔好客氣呢,如果講出黎無人鬧無人哦,邊有人特登想講大話呢。。。放鬆d, 放鬆d, 識個朋友食餐好小事好小事,唔洗放咁大架

子爵府

牛年勳章

lymchau 發表於 19-2-23 18:30
任何人都有自己的朋友,應該是怕你反對,費時煩,就講是同學囉
唔係朋友呀,網友係佢係打機論壇識既足球game網友,再add係whatapps, 癲到要聚會傾打機攻略,boys world呀

子爵府

katie816 發表於 19-2-23 17:08
1.有相証實全男班
2.講大話,原先話自己約大學老友
3.被老婆懷疑後,自己認話係打機網友,話有d真係踢波波 ...

嬲之時,有無諗過,點解咁小事都要呃你?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

katie816 發表於 19-2-23 18:31
回覆 禁止發言 的帖子

可能本身唔鍾意講大話,所以覺得人地對自己講大話,就好嬲 ...

人大左, 善意既大話有時都無可厚非!
例如有個緊張大師既父母, 你身體有唔舒服都唔會同佢地講, 因為佢地講左, 佢地一定比你更緊張,覺都瞓唔到! 最後係要你勸佢地放鬆!
明知結果, 你仲會唔會講真相?

katie816    發表於 19-2-23 18:55
放下自在

子爵府

牛年勳章

Um...可能係聽得多網友詐騙案。。。。咁正常都會提議最好唔好去,又或者有個伴一齊去

首頁
12345...8

尾頁

跳至