自由講場

跳至
DEL  

首頁

尾頁

伯爵府

會嬲會唔開心,但同時都會諗點解老公要講大話

樓主,不如心平氣和同老公好好傾下

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我唔會嬲,我老師都約網友影相(佢真係有相返)
我自己既朋友都有網上識

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

菲比108 發表於 19-2-23 19:33
我都有約網友食飯囉。仲keep住好幾年喇。大家一齊喺group傾下。又會約出黎食飯。其實唔明樓主嬲乜。真係太 ...

老公就係怕佢煩,所以講大話

侯爵府

回覆樓主:

肯分擔家務先可打機同出去, 跟埋去
不可用錢打機, 要全男班

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

一齊打機有共同嗜好,一齊出去飯局

伯爵府

good_pig 發表於 19-2-23 21:28
老公就係怕佢煩,所以講大話

咁樣就好難keep住好感情喇
變質嘅野話黎就黎

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

菲比108 發表於 19-2-23 22:47
咁樣就好難keep住好感情喇
變質嘅野話黎就黎

其實我覺得好多男人都係咁...怕煩..講一大堆野去答個老婆..
又或者怕煩, 乜野都就曬個老婆

伯爵府

good_pig 發表於 19-2-23 22:59
其實我覺得好多男人都係咁...怕煩..講一大堆野去答個老婆..
又或者怕煩, 乜野都就曬個老婆
...

因為老婆逼得太緊嘛。男人先會講大話囉
樓主真係要放輕鬆d先得

子爵府

回覆樓主:

我明樓主嬲mug 咩都係女人搞 做呀爸咩都唔洗理仲講大話約埋d唔識網友
倒番轉女人責任心重點敢隨意外出
我曾經係bk問過有小朋友既家庭個爸爸一年出幾次街 都幾多答一年一次都無 為家庭大家係有d野要犧牲

大宅

回覆樓主:

如果我c6係咁,我會傷心多過嬲
因為兩夫妻同床共枕,佢竟然為左同網友食飯而講大話呃我,究竟發生咩事佢寧願講大話都唔願意同我坦白講?

侯爵府

katie816 發表於 19-2-23 17:28
唉,我同佢最夾係鍾意唱歌,要講係有野講,但有時我放工累到唔想講野。。仲要一齊湊小朋友返屋企
就係因為 ...

管個仔打機我會,老公就唔會管佢打機喇⋯
如果本身無乜嗜好,連打機都唔比就好慘架喇。
即係老公管我行街買衫扮靚一樣,如果連呢樣嗜好都唔比我,我一樣會講大話。

子爵府

回覆樓主:

如果我c6好似你咁管我連約同性聚會都有意見, 我已經同佢離左婚

子爵府

畀面勳章

而家d機團幾正經,我都有d機友,個group入面d人唔錯,d男仲久唔久會研究點煮野食,約出黎都係唱k,食飯
相反同工作有關既group,入面8成女,8成都係講咸野(真係女)
所以唔洗太擔心,不過入得機團,仲要約出黎,仲證明打機打得幾沈迷

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我就成日都同我老公一齊打機
講真我同佢係玩online game識
我都見唔少有你依類太太既老公係我地面前訴苦

我只能講 捉得太緊 你試下打開隻手 你就會發現個樣野已面目全非 什至變成碎係你隻手流走

每個人減壓方式都唔同
有人跑步 有人打機 有人睇電視 有人睇書

一個人長期受壓解決唔到係會痴線
你覺得唔好 因為你興趣唔係到
如果你中意化妝 你老公彈你話化黎無用 浪費錢 我諗你都唔會開心

有時點解一個人會講大話 一定係有原因
二公婆無必要呃黎呃去
搵佃源頭出黎傾下佢

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

luv_miyuko 發表於 19-2-24 00:32
識朋友冇問題,我都想擴闊圈子,但沉迷打機果part 我都覺得好討厭,點解女人放工要做晒d家務煮飯教功課, ...
咁呢個係時間分配既問題, 唔係打機既問題
行山夠健康啦, 唔通晚晚自己行山行到夜晚十二點返又無問題咩

天朗氣清

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 katie816 的帖子

你老公講大話係錯,
但如果佢老實同你講同機友聚會,
你會不會阻止佢去?
其實聚會係全男班就ok啦,
你都有自己的興趣,
如果佢叫你放棄你的興趣,你會點?作為太太,你太強勢了。
你老公不想和你家人打交道,
男人咁做通常有原因,
其實你是不是和他的家人有問題呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

katie816 發表於 19-2-23 19:03
我真係太mean?我本身自己唔覺,不過如果其他人睇覺得我mean, 我又會檢討下,我本身對自己都係咁mean,自己既 ...
或者咁講, 你覺得佢沉迷打機, 又不如講一講佢實際上打成點先係每日一返到屋企就唔理你打機打到訓覺
定每日一兩個鐘?

有返個實際數字會易理解D

我自己就打單機GAME多, 時間自己易安排D
唔似ONLINE GAME要大家約實時間
而家老婆同女訓左, 第二日又唔駛返工
我轉頭都會爬出廳打返兩三個鐘
天朗氣清

大宅

katie816 發表於 19-2-23 17:47
回覆 shinku 的帖子

唔知你結婚未?如有小朋友,當然無人想仔女沉迷打機當身邊人打機打到叫佢有時都唔知。 ...

我有小朋友 但我都鐘意打機 而且我老公都鐘意打機 大家都有共同話題

侯爵府

俾我會嬲,我會嬲佢咁小事點解要講大話!咁平時咪全部都係大話?

首頁

尾頁

跳至