夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

喜歡你更多 發表於 19-2-23 19:22
假設性問題,而且出題預咗可能比人鬧,不過想在職媽媽認真解答。
假設妳是家庭的經濟支柱,即主要收入來源 ...

十萬一個月可以為持几耐?
d甘既男人可能玩妳半年就厭~
除非妳又係玩家~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

858D 發表於 19-2-24 08:36
假設性回答,因為我從未遇到這機會。
我不但可以為家庭犧牲,同時也會為自己的男人犧牲。
我係曾經一個女 ...

要去到同老細上床先可以照顧一家,咁應該要檢討下係咪生活質素太高

伯爵府

crystal媽咪 發表於 19-2-24 17:28
你個case唔同。
你只係做女強人,照顧曬一家大細。
樓主個case係要同老細上床。

唔知足就會不擇手段去爭取想要嘅嘢,到尾係會被人講閒話

大宅

回覆 bedwinfi 的帖子

嘩你好犀利!!!!!!看透世事又出口成文!!!!真係好難得在bk看到如此高質的回應!!!!!

珍珠宮

Wild_Lady 發表於 19-2-24 01:33
我心目中嘅女強人
係本身已經起碼月入10萬以上
無需要靠男人

我擺明係想靠男人的小女人,但一生從未有機會畀我靠男人。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

aw07044780 發表於 19-2-24 12:09
你怎捱得過?

大學有位同窗男生,佢如此給我一個評語:「人說兵來將擋,水來土淹。我就說 兵來 858D 擋,水來 858D 淹。」
我想,我就是如此捱過來 : 見招拆招,過關斬將。"Fear not tomorrow, God is already there!"
去年我與生俱來有嚴重腦癱的女兒離世後,我對我前半生的回顧,以電視連續劇【阿信的故事】主題曲來做 總結陳詞。
從來沒抱怨半句,亦不去問理由。仍踏著前路走,青春走到白頭,成功只有靠一雙手去奮鬥和神的成全。
一定不是全靠我一人。我前夫,我先生與我同心協力。
所以我唔會接樓主講述的這deal。我認為唔化算,我值得比這更多。
我要的deal係一次過畀夠錢養得起我兩個男人(我前夫,我先生)過世,養得起我父母過世,養得起我兩個女過世的「退休金」。我唔要分期付款,錢唔要在我名下,要全過曬畀我信得過的兩個男人名下。這我才可以畀我條命這新老闆掌管,我死得瞑目。

現實地來預計,未來等著我們去捱的「劫數」還會陸續再來。所以我唔會認為我們捱過了些甚麼。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-2-24 17:28
你個case唔同。
你只係做女強人,照顧曬一家大細。
樓主個case係要同老細上床。

啊!你道出了一個關鍵點:「生活質素的要求」

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

接受唔到喎
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

男爵府

回覆 858D 的帖子

我覺得你真係好強呀, 真令我十分佩服!

858D    發表於 19-2-25 09:18

子爵府

如果係女强人,本身已經有能力,搵幾多就睇際遇、財務規劃,計劃得好,仍然可以同老公一齊支撐頭家,仲理正氣壯添,做咩明明有能力,都要輸左自己?

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

最怕係大6上司叫你陪埋佢D生意朋友,太冒險!

珍珠宮

做個靚太 發表於 19-2-26 09:59
最怕係大6上司叫你陪埋佢D生意朋友,太冒險!
我都有同你一樣的唸法。在自己公司搵個交際花,陪人飲酒,應酬,好賣人情 過出去搵個性服務小姐。

大宅

aw07044780 發表於 19-2-24 12:09
你怎捱得過?

睇戲有聽過當比鬼壓?

珍珠宮

唔好當女人有份工就係咩女強人,女強人係唔使上床都大把前途搵好多
凡事有個價,個價高到我無本事賺當俾鬼責下都唔係 d 咩,係無人hau 我姐
不過感情係感情,事業係事業,「外快」係外快

屋企無窮到唔上床就開唔到飯都講唔上係犠牲掛。

伯爵府

回覆 喜歡你更多 的帖子

我識好多跨國公司女高層,千薪過千萬,但人地都好潔身自愛,駛鬼做埋下3流野,先上到位咩!?

侯爵府

喜歡你更多 發表於 19-2-23 19:22
假設性問題,而且出題預咗可能比人鬧,不過想在職媽媽認真解答。
假設妳是家庭的經濟支柱,即主要收入來源 ...

我接受唔到同時同2個男人上床,有小朋友後更加無可能(未有小朋友可能制),感覺對唔住小朋友

男爵府

人人都有個價,我唔介意咁做,不過10萬一個月就真係太低,唔會囉

首頁

尾頁

跳至