「點解唔一早叫我做」其實係一個爛藉口

keikeicat
|
即係咁,今日去銅鑼灣一個新場玩夾公仔,我夾到一個俾阿仔,另一個冇,公平起見,我就唱多100蚊60個代幣再夾過。由於係第二次唱,冇咗第一次入會買代幣嘅優惠,成個過程我老公喺度睇住!
返屋企後,老公問我第二次唱代幣幾錢,我如實告知。佢話佢都有入會,又話「點解唔一早叫我去唱(意思係佢唱代幣有優惠)」但當時佢由頭到尾一碌木企喺度,我嘅想法係佢覺得夾公仔嘥錢,就唔好意思叫佢去唱錢!
現在就同我搬出「點解唔一早叫我做」呢個理由!
keikeicat
|
我習以為常我老公呢一套了!好似湊仔咁!
祖明
|
keikeicat 發表於 19-2-23 19:31
我習以為常我老公呢一套了!好似湊仔咁!

我c6都係咁,我會問返佢:你唔出聲我點知呀?
IloveCS
|
就算係佢自己嘅事,唔提佢,又係你錯
keikeicat
|
IloveCS 發表於 19-2-23 19:40
就算係佢自己嘅事,唔提佢,又係你錯

你講得好中,佢衰咗就會話「點解你唔一早同我講」
花生油子
|
同我老公一樣 成日話又唔早講 終極廢話
wewanwan
|
豬隊友最叻馬後炮
mybearbears
|
你可以反問返佢:咁點解你唔自動自覺
chewu1440    發表於 19-2-23 22:19
tkop
|
keikeicat 發表於 19-2-23 19:30
即係咁,今日去銅鑼灣一個新場玩夾公仔,我夾到一個俾阿仔,另一個冇,公平起見,我就唱多100蚊60個代幣再 ...

咁点解佢個陣唔出錢
Poyau
|
事後孔明
BBJOJO    發表於 19-2-23 22:03
tsung    發表於 19-2-23 21:40
cindy618
|
隊友
BBJOJO    發表於 19-2-23 22:03
Poyau    發表於 19-2-23 21:55
tsung    發表於 19-2-23 21:40
李豆豆
|
話返佢當時又唔出聲?啞架?
elisewaiman
|
hiragana
|
豬扮人
小星星1
|
keikeicat 發表於 19-2-23 19:30
即係咁,今日去銅鑼灣一個新場玩夾公仔,我夾到一個俾阿仔,另一個冇,公平起見,我就唱多100蚊60個代幣再 ...

由佢哋自己馬後炮啦,個個C6也一樣
chewu1440
|
馬後炮軍團 真係豬仔來了!
Kanyin
|
同我c6一樣,馬後砲,廢話人。多要求但永無幫手。
birdbird
|

樓主個 case 算 碎料。

以我過来人, 仲有大把 "你唔一早同我講?!"
BGCOME08
|
點解當時唔出聲?咪就係當時佢自己都諗唔到囉,過哂先醒起咪賴人囉。呢D人見得多啦。

為咁少錢,少少嘢就嘈,呢D男人
Paradise_kiss
|
唉 孔明一名