自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

emoh 發表於 19-2-23 19:34
最近更三点幾四点先瞓。我有晚撞到佢同人facetime,我好嬲,佢吾認,話聽歌,点解吾瞓去聽歌,得甘少時間瞓 ...

年青人好易失眠,煲d湯水幫佢按下穴位等佢訓得好d。

男爵府

Jane1983 發表於 19-2-23 23:01
忍住唔好做d破壞大家感情的事。好似我初中,我媽偷睇我日記,講講吓忍唔住攞黎鬧我。我而家都幾十歲,都仲 ...

男爵府

算死草 發表於 19-2-23 23:06
年青人好易失眠,煲d湯水幫佢按下穴位等佢訓得好d。

係,都要試下

珍珠宮

忍住唔好做d破壞大家感情的事。好似我初中,我媽偷睇我日記,講講吓忍唔住攞黎鬧我。我而家都幾十歲,都仲 ...
試過類似,當時係周記功課,媽拎住我啲野黎鬧我仲咩寫啲咁嘅內容,自此之後我吳想媽再無理取鬧兼8卦我啲私事,我將周記改曬做寫今個星期睇左咩野書,變左做寫讀後感,誤中副車地令老師誤會我好勤力xd

男爵府

最近更三点幾四点先瞓。我有晚撞到佢同人facetime,我好嬲,佢吾認,話聽歌,点解吾瞓去聽歌,得甘少時間瞓 ...

其實係咪拍拖呀?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

emoh 發表於 19-2-23 22:56
我之前學人追韓劇都試過二,三点。但第二日係魂不附体囉。之后,我就同佢分左手
...

我讀中學時都好夜瞓我媽從不理我,不過我你都唔會超過1點瞓,除非第日假期佢可以睇波就俾佢夜少少

男爵府

skmibb 發表於 19-2-23 22:04
對!那個少年不夜瞓

人到中年都煲劇到半夜三更啦!

但少年夜瞓唔高啊!
我都成日勸佢但唔聽......

珍珠宮

回覆樓主:

可以問下先嘅,都係第一次撞到,可能唔係日日呢?有機會同學有野唔開心,幫人開解中?又或佢有心事想同人傾?了解佢先係重點,唔好 fix 佢

用戶要求終止服務

甘大個,無得管,可能功課壓力,佢想搵人傾計……家長只可以當朋友傾計.....因佢乜都唔話俾你聽,或講大話等你唔好囉嗦,你都冇計.....

珍珠宮

mami42 發表於 19-2-24 02:34
但少年夜瞓唔高啊!
我都成日勸佢但唔聽......

少年階段如果係女仔,仲要高中就應該高定左粥,夜瞓對身高應該冇大影響。

我都係唔挨得夜瞓,要早瞓兼10個鐘嗰隻,又唔見得高得去邊,由細到大排隊都係前約名。c6夜瞓又唔做運動卻有6尺兼食極都唔肥,而家仍是火柴人,上天好唔公平。
算吧啦!我覺得同遺傳有關多啲。

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆 Jane1983 的帖子

我阿媽都係,上年睇我同朋友 Whatsapp 同 Messenger 對話內容,真係一世都記得,嬲左佢好幾日仲忍唔住鬧佢。佢仲大條道理「冇做錯,唔怕畀人睇」,即刻還佢一句「咁我睇你沖涼好唔好」

伯爵府

1998Ruby1998 發表於 19-2-24 08:21

我阿媽都係,上年睇我同朋友 Whatsapp 同 Messenger 對話內容,真係一世都記得,嬲 ...

唔你想教壞你,但我欣賞你還拖果句
不過我仲衰d,我會問佢:你換m巾有冇做錯?冇做錯你不如公眾換m巾啦 。

伯爵府

回覆樓主:

真係唔好再check佢d 私隱啦,睇佢同邊個玩line , 佢只會玩得更小心, 道高一尺魔高一丈啊。 我媽當年都有check我, 我全部嘢收埋, 佢越唔畀我越要玩。 當我出嚟做嘢,佢管得更勁, 日日返屋企都唔開心, 最後搬埋出嚟。

子爵府

親子王國15週年勳章

華妹妹 發表於 19-2-24 08:29
唔你想教壞你,但我欣賞你還拖果句
不過我仲衰d,我會問佢:你換m巾有冇做錯?冇做錯你不如公眾換m ...

我阿媽呆一呆,但佢唔認錯格硬話:睇咪睇,大家都係女人有咩未見過,我身材 keep 得好過你吖。

男爵府

事隔甘多年,您仲記得

水晶宮

emoh 發表於 19-2-24 09:30
事隔甘多年,您仲記得

因為除此之外,佢仲做咗好多克人憎的事。上一代犯了錯,我地要引以為鑒。

男爵府

Jane1983 發表於 19-2-24 09:44
因為除此之外,佢仲做咗好多克人憎的事。上一代犯了錯,我地要引以為鑒。
...

男爵府

koalachan2002 發表於 19-2-23 23:41
其實係咪拍拖呀?

應該吾係

珍珠宮

emoh 發表於 19-2-23 20:47
請問係米係个apps 入面睇到history?

唔好咁無品啦,俾你知左又如何?

珍珠宮

1998Ruby1998 發表於 19-2-24 08:21

我阿媽都係,上年睇我同朋友 Whatsapp 同 Messenger 對話內容,真係一世都記得,嬲 ...

冇做錯,唔怕畀人睇

好_憎人講呢句。。。

首頁

尾頁

跳至