自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

jose 發表於 19-2-23 23:08
回覆 A仔媽咪 的帖子

請問可否介紹荃灣牙醫方名? 是全牙齒清潔潔白嗎? 謝謝!早前試過1個洗完全部牙後, ...

大窩口戴尚謙,睇左十幾年。同小朋友淨驗查唔收費,但好full。

jose    發表於 19-2-24 12:44

子爵府

hellohelloruby 發表於 19-2-23 20:50
近排牙痛, book 咗今日睇, 牙醫話我智慧齒蛀咗, 要$17000整, 洗牙$800, 最後我話考慮下先, 比咗150檢查+$10 ...

$17000 係點整法?
洗牙$800 唔係平,但都算正常,我都係睇開洗牙$800
至於智慧齒,價錢可以分別好大
因為如果係上排齋剝,可以好平,我上次剝係$2000,有d 人更平
但如果係下排,好可能要開刀,咁就唔同
通常會貴好多。同埋價錢又要睇下,你隻下排智慧齒係成隻生哂出黎,定係只係生了部份出黎
生成隻會易d,可能唔使搵專科,咁就會相對平d
但如果係只生出部份,就要開刀,通常又會近神經線,咁就好大可能要搵口腔面頰專科醫生做
就會貴。我上次就係咁樣,專科剝一隻要$8000。你話要$17000,係咪仲包埋其他野?定係兩隻牙?定係搵星級專科整?

愛康健係咪即係大陸呀,咪搞呀,醫療野唔好搏,呢個手術雖然係小手術,但有咩失誤的話,可以令到你半邊唇麻痺或半邊舌失去味覺。唔好上大陸整。
牙科保險好貴架,同埋你而家先買已經太遲了。

或者你儲下錢去做,或者試下排公立醫院做。唔知會唔會見你已經蛀左可以排快d...

大宅

hellohelloruby 發表於 19-2-23 20:50
近排牙痛, book 咗今日睇, 牙醫話我智慧齒蛀咗, 要$17000整, 洗牙$800, 最後我話考慮下先, 比咗150檢查+$10 ...

我上次補過智慧齒$950+X-ray $50, 醫生仲叫我下次再蛀就脫咗去,因為智慧齒冇乜用,唔好浪費錢去補。醫生話脫咗去都唔洗$2000。

大宅

hellohelloruby 發表於 19-2-23 21:06
really, 我記得2年前$400

我今年洗先460 800邊會叫正常啊?

子爵府

我洗牙600

大宅

好媽媽勳章

detox6066 發表於 19-2-23 20:53
我個醫生叫我剝智慧齒,都係1500-4000咋喎

可否給牙醫地址 thx

大宅

1仔1女 發表於 19-2-23 22:48
north point ,不過我跟左個牙醫好多年,我唔知佢有無平俾我,佢同我小朋友整牙超平
...

我想要北角牙醫資料

男爵府

脱$7500都好過俾萬7整啦,整完遲d又要整第二樣就慘,脱左一了百了

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

洗牙都要800,名醫嚟

首頁

尾頁

跳至