大家有冇做facial,夜晚搽乜

vivian0919
|
大家有冇做facial, 多數做咩?好耐無去做,睇下一把年紀係咪應該要做下
你地平時夜晚洗完面搽d咩,我多數剩係搽保濕就冇其他
viviencwc
|
近期有做,做清潔、保濕同抗皺
工作關係,自己懶在家攪大龍鳳,只基本清潔保濕,所以出街俾人整,唔hard sell 、舒服就俾人做算
maggie196
|
通常都係出去做機多
vivian0919
|
viviencwc 發表於 19-2-24 00:57
近期有做,做清潔、保濕同抗皺
工作關係,自己懶在家攪大龍鳳,只基本清潔保濕,所以出街俾人整,唔hard se ...

番黎屋企自己夜晚會唔會搽好多野?
vivian0919
|
maggie196 發表於 19-2-24 00:59
通常都係出去做機多

lalalumlum
|
上年年尾開始做醫美,之後晚晚輔保濕mask,蝸牛精華/B5+HA,之後cream,最後拍油
vivian0919
|
lalalumlum 發表於 19-2-24 12:25
上年年尾開始做醫美,之後晚晚輔保濕mask,蝸牛精華/B5+HA,之後cream,最後拍油
...

你都好勤力晚晚full mask
空巢媽媽
|
...

醫美即係做乜?
hachaimami
|
...

有咩保濕mask好?
我自己用bodyshop 粉紅色,OK啦!
cbeyond
|
facial, 美容院, 自己都無做。
注重補濕, 皮膚唔錯, 唔乾, 無斑
tsung    發表於 19-2-24 21:09
vivian0919
|
cbeyond 發表於 19-2-24 20:55
facial, 美容院, 自己都無做。
注重補濕, 皮膚唔錯, 唔乾, 無斑

乜都無做,皮膚唔錯,又唔乾又冇斑,我都好想呢兩樣 ,有咩好介紹
cbeyond
|
vivian0919 發表於 19-2-25 00:02
乜都無做,皮膚唔錯,又唔乾又冇斑,我都好想呢兩樣 ,有咩好介紹
...

我只係講無做facial, 已經講左注重保補啦。
皮膚夠水份, 自然少問題。
viviencwc
|
vivian0919 發表於 19-2-24 12:14

唔會
1928mickey
|
蜜糖蛋白
Waiwai11
|
有做facial, 哩排皮膚好左就懶左敷mask, 搽野都好懶朝早淨係搽有防曬嘅面霜,夜晚淨係搽面霜
fannyauau
|
回覆 vivian0919 的帖子

我用緊bio oil...本身有斑都用佢,去到斑之餘,保濕都好好,有油份先幫到皮膚鎖水
mimi222shi
|
我好懶,平時自己唔做facial.(只試過一次join過萬元facial,無用,以後免問)

做女時,只用貴價護膚品;後來試過普通野,原來效果相同!(一般保濕及潤膚,用完就轉)
可能年纪大些才需要
Chickentailbun
|
...

咩叫拍油啊,thanks
leng1999
|
vivian0919 發表於 19-2-23 21:21
大家有冇做facial, 多數做咩?好耐無去做,睇下一把年紀係咪應該要做下
你地平時夜晚洗完面搽d咩, ...

兩題既答案都系,冇。
mypineapple
|
fannyauau 發表於 19-2-28 22:38
回覆 vivian0919 的帖子

我用緊bio oil...本身有斑都用佢,去到斑之餘,保濕都好好,有油份先幫到皮膚鎖水 ...

Bio oil 大約搽幾耐先去到斑?