懷孕21週期,都係咁鍾意飲奶茶☕️

tamagoosie
|
有冇準媽咪同我一樣咁鍾意呀(emoji)⋯⋯我老公唔俾我飲自己偷偷飲
CaRrIe.Ch
|
tamagoosie 發表於 19-2-24 08:27
有冇準媽咪同我一樣咁鍾意呀(emoji)⋯⋯我老公唔俾我飲自己偷偷飲

會飲少半杯, 應該ok
Pink_girl
|

會飲呀,唔係一日幾杯就可以
Belairsupply
|
有呀 半杯咯 無飲嗰日囉囉攣呀
honeybabyboy
|

買d無咖啡因既奶茶飲,都好好飲
Lovehopefaith
|

轉飲無咖啡因的,muji有售! (我陀仔時間唔時都飲港式奶茶,但都唔可以太頻繁呢!)
EstrellaDamm
|
我陀兩胎都係差唔多一日一杯西式咖啡,光明正大,無需偷飲。醫生話一日一杯可以。先生相信我嘅判斷,從來唔會左右我大肚時嘅飲食。
我反而會小心茶餐廳港式奶茶,因為咖啡因隨時高過一般西式咖啡。茶餐廳咖啡都超高咖啡因,因為煮法與西式咖啡不同。
wingin206
|
忍到6個月先飲左一啖
GCHK
|
有時飲半杯,應該唔怕,不過適量喇
hontari
|
有呀,咖啡奶茶每次1/3~1/2杯,一星期飲3-4次
飲完個人心情都好啲
cherrylee1105
|
飲少少
又食返多d鐵質
懷孕開心都好重要
白雪雪Ccc
|
我隔日都偷偷飲半杯 有時飲下小半杯凍檸茶
mamiewg
|

行街經過珍珠奶茶店成日好想飲,自己一個既時候我會忍口,有老公同媽咪係旁邊就忍唔住一人一半,老公肯定唔多想我飲ga la, 不過飲完自己覺得好開心阿b 都開心(我認為,因為踢既方法有d 唔同)

飲少少ok 既,醫生都話可以一日飲12oz 茶/咖啡
siudimsum
|
回覆 tamagoosie 的帖子

我未有之前日日朝早都要飲奶茶
不過都係飲1/3頂下癮
有左之後都唔敢飲住
係偷飲左1/3杯珍珠奶茶
而家14W, 希望我可以忍多2個月先偷飲
喊包媽媽
|
間中有飲半杯呀我都,反而咖啡就冇
我要做媽媽
|
哈哈,我都會飲亞,有時候覺得越唔俾自己飲,自己越想飲,所以乾脆想飲既時候就飲番杯,可能仲冇咁大癮
kmbb519
|
我以前唔欴架
大肚果陣勁鐘意飲 生完都仲好鐘意
但餵人奶果排,飲左果日餵完呀b好似唔多肯訓覺咁,唔知係咪心理作用
kmbb519
|
我要做媽媽 發表於 19-2-25 14:26
哈哈,我都會飲亞,有時候覺得越唔俾自己飲,自己越想飲,所以乾脆想飲既時候就飲番杯,可能仲冇咁大癮 ...

同意呀!越唔比自己飲反而越想飲
bbbbb001
|
honeybabyboy 發表於 19-2-24 11:49
買d無咖啡因既奶茶飲,都好好飲

邊度買
gallandry
|
我間唔中飲少少