日本~邊樹適合中學生去

winnie713
|
個女待考完dse跟同學去日本旅行,佢哋應該有計劃ga。不過,我多嘴想問~各位旅遊達人嘅意見。

peckykoo
|
要睇下阿女主要想玩咩喎

東京似旺角 ,日日去Shopping
多Shopping 行到腳痛 ,消費貴到死

九州 睇風景好,又可以浸溫泉
也有Shopping 地方,最緊要5多強國人
多泡菜國人和泰國人

沖繩幾好玩,消費平好多 。
如果夏天去仲好,但酒店會貴好多

新年去過,面對沙灘既酒店,只係$700有找 旺季要過千架
Benbenmum
|

大阪係grad trip熱門地點,多野食又可以shopping,仲有USJ啱晒年輕人玩

wcpcelia    發表於 19-2-27 14:27
mercurycc
|

大阪同東京都多學生選擇 grad trip 架,佢地今年去?
要快訂酒店啦!

winnie713
|
回覆 mercurycc 的帖子

今年5月去,已買機票
ahmama
|
winnie713 發表於 19-2-24 12:03

今年5月去,已買機票

買左邊度機票?佢地都天真架,最好就東京入、大阪走,可以玩完迪士尼再去usj, 新幹線貴就坐夜行巴士去大阪,仲慳一晚酒店.....我女舊年咁諗過,最終無實行

KTKTKT5
|
winnie713 發表於 19-2-24 09:25
個女待考完dse跟同學去日本旅行,佢哋應該有計劃ga。不過,我多嘴想問~各位旅遊達人嘅意見。

東京for sure, 大阪(唔計京都) 多過2日已經勁悶, 去大阪只為去京都(只限櫻花及紅葉季)
mercurycc
|
winnie713 發表於 19-2-24 12:03

今年5月去,已買機票
都買左機票,無地點?
問來想攞咩意見?

而家中學生好有計劃架,唔洗操心喇。
winnie713
|

Ha,ha, 發帖後,個女先同我講,同學mama 昨晚幫佢哋買左機票吖。
whyyou
|
winnie713 發表於 19-2-24 13:39

Ha,ha, 發帖後,個女先同我講,同學mama 昨晚幫佢哋買左機票吖。 ...

咁即係去邊?
mugtaitai
|
ahmama 發表於 19-2-24 12:15

買左邊度機票?佢地都天真架,最好就東京入、大阪走,可以玩 ...

我仔當年 grad trip 同朋友仔都係大約咁玩,廉航大阪入,玩完就廉航上東京,之後廉航返,全程住民宿,ok 喎,十幾人守望相助,有同學仔 budget 緊,大家一齊陪佢捱麥記同買 pasta 返民宿煮飯,其中一個玩完 USJ 唔夠錢再玩迪士尼,大家商量過一齊夾錢請佢玩,幾好呀,離開學校之後好難再搵到咁純真嘅友誼
wcpcelia    發表於 19-2-27 14:28
anncee    發表於 19-2-25 18:41
MissMaMa
|
KTKTKT5 發表於 19-2-24 12:24
東京for sure, 大阪(唔計京都) 多過2日已經勁悶, 去大阪只為去京都(只限櫻花及紅葉季)
...

我覺得大阪好玩過東京
nswrn
|
mugtaitai 發表於 19-2-24 14:46
我仔當年 grad trip 同朋友仔都係大約咁玩,廉航大阪入,玩完就廉航...
我當年 Grad Trip 都好好, 可以去長洲 3D 2N, 之後就要即刻返工.
nswrn
|
MissMaMa 發表於 19-2-24 14:59
我覺得大阪好玩過東京
對於旅行 = Shopping Shopping Shopping... 都係 Shopping 的人, 東京的確好玩過關西.
mugtaitai
|
nswrn 發表於 19-2-24 15:13
我當年 Grad Trip 都好好, 可以去長洲 3D 2N, 之後就要即刻返工.

一班好朋友一齊,無論去邊度都開心,長洲也很好呀,好多年後你都一樣會回味
winnie713
|
原來去大阪吖!
KTKTKT5
|
nswrn 發表於 19-2-24 15:16
對於旅行 = Shopping Shopping Shopping... 都係 Shopping 的人, 東京的確好玩過關西.

咪咁眼光淺窄為寸而寸啦! 一睇就知係你啦! 又變身!

我勁鍾意去睇科技嘢, 國立科學館/日本未來科學館/Mega web, 大阪嗰個科學館一d唔好玩
Anpanmanmami
|
我當年GRAD TRIP去東京, 好好玩好難忘, 仲識到而家O既老公
ydoris
|
大阪啦,去埋京都著和服...