中銀卡號有19位

keykeyman
|
想請問卡面62開頭,有19位,係a/c號?傳賬到呢個號碼會收倒錢?
白玫瑰
|
keykeyman 發表於 19-2-24 12:10
想請問卡面62開頭,有19位,係a/c號?傳賬到呢個號碼會收倒錢?

睇户口薄
shine1981
|
白玫瑰 發表於 19-2-24 12:16
睇户口薄

新開戶已經冇簿仔
cattz288
|

62似係銀聯咭no喎!
Poyau    發表於 19-2-24 12:35
MsBusy
|
新戶口有ebanking, 有statement, 睇返saving account no.,
62開頭係銀聯卡,未必係儲蓄戶號碼喎
keykeyman
|
MsBusy 發表於 19-2-24 12:26
新戶口有ebanking, 有statement, 睇返saving account no.,
62開頭係銀聯卡,未必係儲蓄戶號碼喎 ...

即收唔倒錢?
edithyy
|
中銀提款卡有2組號碼:
中間62頭係卡號
最底戶口持有人名下面嗰組,先係戶口號碼
星仔媽媽
|
卡面有兩組號碼,最下一組012開頭的是戶口號碼。
keykeyman
|
星仔媽媽 發表於 19-2-24 12:48
卡面有兩組號碼,最下一組012開頭的是戶口號碼。

咁請問,唔係012而係064開頭,有14個號碼又會唔會係呢?
yung0415
|

張卡“突”起果d先係戶口號碼
cattz288
|
keykeyman 發表於 19-2-24 23:01
咁請問,唔係012而係064開頭,有14個號碼又會唔會係呢?

啱呀~064係bank code呀
lyh80115
|
keykeyman 發表於 19-2-24 23:01

14位啱呀,064係前華僑商業銀行,而家都屬中銀。