自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

開始買電器。尋日買左個雪櫃,買左Panasonic, 貴,$3980. 買左就算啦。
我跟住打算買洗衣機、抽濕機、電視劇。
請問大家有無抽濕機同洗衣機牌子推介? 除左價錢唔會太貴(抽濕機預$2000幾以內,洗衣機預$3000幾)電器舖推薦我用cady 牌洗衣機,我仲諗緊。屋企地方唔大,電器尺寸都好重要。

謝謝。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

不如上格價網睇下啦。

記得揀D有口啤既幫襯,若識揀,就平靚正喇。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

回覆樓主:

抽濕機我用rowenta,消委會推介開利

洗衣機就睇你要上揭式定大眼雞,用緊西門子,幾靜

電視機LG性價比高

公爵府

cheung2000 發表於 19-2-24 13:14
抽濕機我用rowenta,消委會推介開利

洗衣機就睇你要上揭式定大眼雞,用緊西門子,幾靜
謝謝意見

我係住公屋嘅,兩人單位,地方有限。

尋日睇過抽濕機,同朋友傾開,佢地問我會唔會整浴室寶。 我係度諗緊,如果買左抽濕機,廁所仲整唔整浴室寶,定普通抽氣扇見到網上人地講浴室寶天花式款可以吹埋乾d衫,不過唔算平,又有d今話無咩用。真係唔知啦。

寶石宮

2023年兔年勳章

熱狗媽 發表於 19-2-24 13:26
謝謝意見

浴室寶好用值得安

Vin仔媽    發表於 19-2-24 13:45

珍珠宮

回覆樓主:

地方淺窄住落先決定
買不買抽濕機
朋友話住向北間屋都不濕
浴室寶可裝
都乾到內衣褲毛巾
花錢買部二合一洗衣乾衣機更實際

珍珠宮

熱狗媽 發表於 19-2-24 12:48
開始買電器。尋日買左個雪櫃,買左Panasonic, 貴,$3980. 買左就算啦。
我跟住打算買洗衣機、抽濕機、電視 ...

www.price.com.hk

珍珠宮

謝謝意見

抽濕機可以走均全屋,浴室寶只限浴室,如果budget有限新居又濕(例如tko),我會先買抽濕機

熱狗媽    發表於 19-2-24 14:33

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

抽濕机二千budget,应係開利最好。

浴室宝只係暖風机加空氣循环風扇,有抽濕的作用,但當然俾抽濕机弱很多。

如少地方,冼衣机只可用揭蓋式。如用大眼鷄有乾衣功能,快过抽濕机。但衣服會缩水及每次只可乾半机衫。

TV,我用過Lx同三叔 led机都唔掂,一台三年坏兩次,五年內瓜左。另一台新買已出格式。都係Sony最好。

珍珠宮

熱狗媽 發表於 19-2-24 12:48
我跟住打算買洗衣機、抽濕機、電視 ...

抽濕機推薦你買sharp 20公升嗰部,靚仔又靜,消委會評好高分

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

除左樓上講嘅price.com.hk
仲可留意蘇寧app,佢地成日有promo,例如你見1000-150,4千幾就減600了!大拿拿幾舊水啊
仲有,要留意安裝、拆舊機、棄置舊機收費包唔包

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

謝謝意見

浴室寶我有裝,最重要冬天沖涼暖,吹衫我就唔會,有人話唔好靠佢抽氣抽濕,電費好貴

公爵府

謝謝意見

浴室寶天花唔足夠吹乾衫,如果用來乾衣,電費好貴。但裝完有用處,冬天沖涼暖笠笠,要裝就裝天花式,(emoji)口式唔夠暖。

乾衣就用抽濕機,Sharp同飛利蒲都有空氣清新加抽濕機,我用飛利蒲,效果都好理想。

洗衣機就LG同豐澤牌都用得過,LG好靜,又有薄機身可以揀,fit曬公屋呎吋。豐澤牌就平,但其實都係大牌子既廠做,貼返豐澤既label。

budget有限可以去豐澤,百佬匯買,有得信用卡分期,貨到屋企,有問題都包換,買售後服務好。
我都係上年先買完大部分家電,資料應該仲update

公爵府

Charlotte_mom 發表於 19-2-24 14:28
浴室寶我有裝,最重要冬天沖涼暖,吹衫我就唔會,有人話唔好靠佢抽氣抽濕,電費好貴
...
明白。唔該晒。

我裝煤氣,唔知道裝唔裝浴室寶好。

公爵府

謝謝意見

依家有隻係移動浴室寶,價錢唔貴,聽講都可以烘下d衫。。你google下。。。

珍珠宮

行下Aeon 電器部

有一次換洗衣機, 碰巧Ariston剛出新款, 佢舊款減價, 功用無乜吾同, 好抵買, 貴其他牌子吾多. 但

意大利製造, 信心保證

王國長老

wannabe118 發表於 19-2-24 15:30
依家有隻係移動浴室寶,價錢唔貴,聽講都可以烘下d衫。。你google下。。。
...

No
只係一部防水暖風機,唔值呢個價

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

熱狗媽 發表於 19-2-24 05:26
謝謝意見

其實可以唔買抽濕機住,住落睇下屋企係咪有需要先買,如果唔係成日好濕,開細冷氣抽仲化算。

王國長老

我愛Corina 發表於 19-2-24 17:46
其實可以唔買抽濕機住,住落睇下屋企係咪有需要先買,如果唔係成日好濕,開細冷氣抽仲化算。
...

緊係等到臨回南天有promo再算

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Charlotte_mom 發表於 19-2-24 09:49
緊係等到臨回南天有promo再算

都係呀,都唔係必須,等特價先再諗

首頁

尾頁

跳至