換洗衣機啲師傅蠱惑招

kl1
|
十二月果陣換洗衣機,師傅裝完喉突然同我講條去水喉有啲漏水,叫我俾$120換咗條喉,因為有朋友提醒過最後無換。最近一個月左右見到有水滴,今日有少量水,再睇下條喉U位,俾人擰鬆咗,各位留意當要換洗衣機時事前事後千萬要自己檢查清楚,唔好俾人呃錢。
minmin
|
咩牌子洗衣機?
kl1
|
minmin 發表於 19-2-24 14:46
咩牌子洗衣機?

係師傅問題,同咩牌子無關係,相信呢種風氣好多換洗衣機師傅都知,問題會唔會做出。
minmin
|
kl1 發表於 19-2-24 14:51
係師傅問題,同咩牌子無關係,相信呢種風氣好多換洗衣機師傅都知,問題會唔會做出。
...

當然知道是師傅問題,亦想知該師傅是那品牌的師傅啫。
kl1
|
minmin 發表於 19-2-24 14:54
當然知道是師傅問題,亦想知該師傅是那品牌的師傅啫。

大昌行
(Samantha)
|
之前換抽油煙機都係咁,格硬話唔夠位加$200鋸開,俾完錢咪又係放返原位。

係鋸開咗少少,但其實完全無影響安裝。
Chrisswong
|
全自動定係半自動洗衣機? 啲喉用得耐都會老化
kl1
|
Chrisswong 發表於 19-2-24 15:09
全自動定係半自動洗衣機? 啲喉用得耐都會老化

我諗你對於去水喉誤解咗,我指係個U位,即唔係洗衣機配件,喺間屋去水喉嘅U位(隔氣),個U位大概三年左右
yuyueng
|
一個呃百二,每日去幾個就日日出雙糧!正常百二蚊真係會比佢。
多謝分享!
寶褓保補    發表於 19-2-24 16:34
禁上發言
|
師父唔會貪呢d錢
kl1
|
禁上發言 發表於 19-2-24 15:50
師父唔會貪呢d錢

你未遇過,一個$120當係返工食飯搭車錢不知幾好,點會唔貪!
agnesbee
|
裝乜電器都係咁,幾乎成為行內不成文規矩。鬼叫你自己唔識裝,焗俾。俾幾多就睇個師傅良心
cqwert
|
kl1 發表於 19-2-24 14:28
十二月果陣換洗衣機,師傅裝完喉突然同我講條去水喉有啲漏水,叫我俾$120換咗條喉,因為有朋友提醒過最後無 ...

多謝提醒! 我諗番起以前整親咩電器,師父實話有樣野有問題要加錢換
若曦
|
kl1 發表於 19-2-24 14:54
大昌行
是否外判師傅?有冇穿制服?上次安裝我部伊記是用外判,搞咗好耐唔掂,要大昌行師傅再來.
kl1
|
若曦 發表於 19-2-24 16:16
是否外判師傅?有冇穿制服?上次安裝我部伊記是用外判,搞咗好耐唔掂,要大昌行師傅再來. ...

無著制服
若曦
|
kl1 發表於 19-2-24 16:17
無著制服
這是外判,投訴啦!
foggyao
|
cqwert 發表於 19-2-24 16:12
多謝提醒! 我諗番起以前整親咩電器,師父實話有樣野有問題要加錢換

即係原來比人呃唔少
Jasmine-4711
|
仲有某牌子洗衣機昆我朋友一定要裝隔氣防其他户出水渠汚水倒流入佢屋。住三十几樓冼衣机去水渠會倒流入屋?仲係高几呎的出水口!
PCCW2319
|
kl1 發表於 19-2-24 14:28
十二月果陣換洗衣機,師傅裝完喉突然同我講條去水喉有啲漏水,叫我俾$120換咗條喉,因為有朋友提醒過最後無 ...

我上年換洗衣機時, 師傅都話條水喉唔夠長或什麼問題(唔係好記得乜問題), 話要加錢換新(都唔記得幾錢)。

師傅咁講(自己又唔識), 我地就加錢換新喉。

而最後師傅係開公司單(洗衣機牌子間公司), 寫明換喉$×××。

所以覺得呢個師傅無古惑。
Issac_BB
|
我屋企人最近換洗衣機都係咁, 加咗$180換個水龍頭