求首爾兩大兩小酒店推介(要king size bed)

LittlePanMama
|
網上訂酒店兩大兩小的選擇好少,家庭房多數分兩張床,如果我填兩大,check in見到有兩個小朋友,係咪會要加錢?我見網上又冇提及多一個小朋友點計....
nswrn
|
LittlePanMama 發表於 19-2-24 14:38
網上訂酒店兩大兩小的選擇好少,家庭房多數分兩張床,如果我填兩大,check in見到有兩個小朋友,係咪會要加 ...
酒店的 Child Policy 及房型、床濶, 要逐間逐間問酒店, 不可以睇訂房網站資料, 不準確的.
PCCW2319
|
LittlePanMama 發表於 19-2-24 14:38
網上訂酒店兩大兩小的選擇好少,家庭房多數分兩張床,如果我填兩大,check in見到有兩個小朋友,係咪會要加 ...

我覺得行家庭房好d, 佢到要加錢, 加錢多, 係酒店講, 無得講數。
cattz288
|

最簡單係入兩大一小(大果個), book可free cancellation, 再email酒店講加多1小, 既可confirm booking, 又安心加埋小朋友資料! 如果要加錢自然會話你知!
|
PCCW2319 發表於 19-2-24 15:55
我覺得行家庭房好d, 佢到要加錢, 加錢多, 係酒店講, 無得講數。

我都係擔心到時佢加好多,咁就冇得唔俾
PCCW2319
|
LittlePanMama 發表於 19-2-24 16:42
我都係擔心到時佢加好多,咁就冇得唔俾

即好似房間含早餐價格, 同房間不含早餐價格係貴d。
但去到至加早餐, 個早餐就唔會好似含早餐個差額咁平, 實係貴好多。
sorere
|
cattz288 發表於 19-2-24 16:36
最簡單係入兩大一小(大果個), book 可 free cancellation, 再 email酒店講加多1小, 既可 confirm booking...
訂房系統輸入 2大 1小, 系統自動視為加床 = $$$.

最正確方法, 係先跟酒店確認 xx 歲是否免費 ( 以及床有幾濶 ).
如果係, 只需要輸入成人人數即可.

ahmama
|
首爾twin room張床都唔大,是單人床。但好多酒店都有3人房(1雙人床+1單人床)、4人房(兩張雙人床)。唔知你小朋友幾大,瞓得舒服就訂兩張雙人床的房型。
ws9309
|

我自己就會直接同酒店訂房,有咩都可以直接email問酒店。酒店網未必會好詳細亦未必準確。同埋我發現有啲房類係要直接同酒店訂先有,酒店網係無得訂。
wcpcelia    發表於 19-2-27 15:26
pat2331
|
cattz288 發表於 19-2-24 16:36
最簡單係入兩大一小(大果個), book可free cancellation, 再email酒店講加多1小, 既可confirm booking, 又 ...

ws9309
|

我上次住Tmark Grand Hotel,地鐵會賢站,對面就係南大門,機場巴士正正門口落,地鐵站過條小馬路就係。我訂standard Triple,2張single bed+1張double bed,要直接同酒店訂先有啲隻房。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
joeyjoey223
|

民宿

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
|
joeyjoey223 發表於 19-2-27 15:58
民宿

請問喺邊架?叫咩名?
joeyjoey223
|
LittlePanMama 發表於 19-2-27 20:48
請問喺邊架?叫咩名?

弘大
again
Loiswawa
|
ws9309 發表於 19-2-27 00:22
我上次住Tmark Grand Hotel,地鐵會賢站,對面就係南大門,機場巴士正正門口落,地鐵站過條小馬路就係。我 ...

我18年首爾都係住呢間,不過我揀家庭房(1大床+1細床)for 2大2小。