夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

aquamarine1030 發表於 19-2-24 19:46
認同……但佢冇諗過放棄女朋友,一來拍咗好多年,二來佢同個女都唔會有結果
...

請佢放生女朋友啦,無論佢同人妻有冇關係,都對女朋友不忠,冇考慮女朋友感受,未結婚已經咁,佢好自私,想一腳踏兩船,就算佢同人妻冇結果,佢都會有其他女人,唔係一心一意對人,請唔好結婚

琥珀宮

aquamarine1030 發表於 19-2-24 19:46
認同……但佢冇諗過放棄女朋友,一來拍咗好多年,二來佢同個女都唔會有結果
...

對女朋友好唔公平,你朋友太渣了

珍珠宮

aquamarine1030 發表於 19-2-24 19:04
但我friend仲係掛住個女,亦覺得個女都掛住佢,大家覺得辛苦,但份工又好穩定唔會轉的……
件事已經過了一 ...

我先生和他的前妻就是如此開始的。
如果我當時係佢個friend,我唔會勸佢。這高招,我係去年向我99(我先生他媽)學的。
我99同我講她一早就看出那前妻與他兒子很不夾,於她兒子有害無益,估計婚姻不會長久,她很稀奇能維持到這麼久(20年)。99說她知道勸個仔係唔會改變個仔,反而惹來個仔對她的不滿。我讚99真聰明。我說,他前妻用子女為人質來挾持婚姻嘛。若不是為了兒子,我先生早就離婚了。本來臨結婚都話退婚的,但62知道後特意買機票立即飛過來勸我先生不逃婚。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

男爵府

2024年龍年勳章

anna59 發表於 19-2-24 20:57
回覆 aquamarine1030 的帖子

個女人好靚?有緣無份喎,男人好長情,會成世掛住,你朋友梗係好鍾意佢,個女 ...

我唔識個女,只睇過相,係靚女,而且係清純果類

男爵府

2024年龍年勳章

華妹妹 發表於 19-2-24 21:52
你friend個女友好快會知道,紙一定包唔住火,扼唔到幾耐。我其實覺得你個friend好幼稚同無聊,邊係好愛呀, ...

咁佢地都斷了聯絡一年了,只是在公司見到,所以女朋友唔會知的,但佢個心仲係鍾意人,先痛苦,又搵我傾,唔知點幫佢啦

珍珠宮

SUMSUM_88 發表於 19-2-25 01:17
請佢放生女朋友啦,無論佢同人妻有冇關係,都對女朋友不忠,冇考慮女朋友感受,未結婚已經咁,佢好自私, ...
大把咁既男人,而貞節女人就大把人在,如此看來好男人就係唔夠人數畀貞節女人來分。
所以我教我D女疊埋心水梳起唔嫁,獨立自主地生活的好。即是話:女人要搞三自:經濟獨立,情感需要獨立,生理需要自立。不要為以上任何一個需要而結婚。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

男爵府

2024年龍年勳章

858D 發表於 19-2-25 09:15
我先生和他的前妻就是如此開始的。
如果我當時係佢個friend,我唔會勸佢。這高招,我係去年向我99(我先生 ...

不明白,前妻本身已有子女?

珍珠宮

aquamarine1030 發表於 19-2-25 09:31
咁佢地都斷了聯絡一年了,只是在公司見到,所以女朋友唔會知的,但佢個心仲係鍾意人,先痛苦,又搵我傾, ...
唔使講乜嘢道理來幫。只是做個聆聽者就得了。

珍珠宮

aquamarine1030 發表於 19-2-25 09:32
不明白,前妻本身已有子女?
係,前妻本身已經與她當時的第一任丈夫有一對年幼子女。
我先生當時從來未結過婚的。正有一個比他年紀大的女朋友。那女朋友還以為我先生與她分手係因為她比他年紀大。後來知道我先生肯娶的人妻也是比我先生年紀大的,於是那女朋友很不服氣。

珍珠宮

aquamarine1030 發表於 19-2-25 09:26
我唔識個女,只睇過相,係靚女,而且係清純果類

不出奇,我先生的前妻都好靚女,而且係好偏袒仔女,錫仔女的好媽媽。咁先夠吸引正在搵對象結婚的男人。我先生當年就係在想結婚找對象而娶那前妻的。

首頁

尾頁

跳至