夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

冷靜d先.....

記得早個星期o係31台睇返唔知邊一年既性本善...
整個劇情真係同你個case有99%相似....
https://www.youtube.com/watch?v=43aL0Wi_y8c
https://www.youtube.com/watch?v=43aL0Wi_y8c
性本善 2014:性愛分家 (演出:王宗堯、蔣祖曼、何慕詩、高俊文)
一個召妓成癮的性沉溺者、一個神聖不可侵犯的處女。
兩顆寂寞的心、兩種性愛態度,怎樣才找到彼此的出路?

過了一年有愛無性的婚姻生活,仍是處子之身的Natalie(蔣祖曼飾)趁結婚周年紀念,主動向丈夫Hayden(王宗堯飾)要求親熱,Hayden卻藉詞工作壓力迴避,多番被拒令Natalie十分困擾,甚至懷疑自己的性吸引力。

一次陰差陽錯,Natalie赫然發現,丈夫竟然是個召妓成癮、終日瀏覽色情網頁的性沉溺患者,一年多來,枕邊人原來過著如雙面人般的縱慾生活,真相令Natalie徹底崩潰,就在此時,Natalie遇上車禍,面上留有永不磨滅的傷痕。Hayden此時才痛定思痛,向性治療師何穎恩醫生(何慕詩飾)尋求協助,希望戒除惡習⋯⋯

經診斷後,何醫生發現Hayden患有「聖母/妓女心理障礙」(Madonna/Whore Complex),原來Hayden早期沉溺召妓的經驗,形成了一個錯誤觀念:就是天下間的婦女大致分為兩類,聖潔如聖母和下賤如妓女;多年來Hayden習慣了妓女卑躬屈膝地提供性服務,於是誤解了若和冰清玉潔的妻子發生性行為,就是褻瀆⋯⋯

Hayden把性和愛的對象徹底分割,令Natalie陷入矛盾,一方面丈夫深愛自己,另一方面他卻召妓無數,Natalie會否原諒Hayden,重新開始?
演出:王宗堯、蔣祖曼、何慕詩、高俊文
助導:鍾子祥、蔡玉婷
導演:黃偉傑

兩夫婦好好座低傾一次先....講哂你心入面既問題出黎...
問佢仲想唔想一齊行落去...如果佢想既..而你又願意比機會大家既..
就試下去搵專業人仕幫下...

我唔知你老公係咩問題導致咁....如果佢真係心理有病既..
就可能係佢自己都控制唔到.

子爵府

一結婚就無係非常奇怪,唔會無興趣到咁,一般身體親密接觸呢?佢有無坦誠咁同你傾過?

禁止訪問

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

點解已經唔重要,你咁後生,放生自己

珍珠宮

肥公主 發表於 19-2-25 12:05
樓主係婚前有性生活, 但婚後之後突然完全唔掂佢, 同依個故事好大分別喎
...
所以咪話只係9成囉......而且佢話即使有都係好少麻.....咁一段婚姻一定有好多問題咖啦....唔係話一有問題...走就係唯一既辦法..
即使走都好想知道完整既真相麻....

男爵府

lovelykitty 發表於 19-2-25 12:19
所以咪話只係9成囉......而且佢話即使有都係好少麻.....咁一段婚姻一定有好多問題咖啦....唔係話一有問題.. ...

同意你的看法~我都覺得樓主應該找專家幫忙

男爵府

肥公主 發表於 19-2-25 12:05
樓主係婚前有性生活, 但婚後之後突然完全唔掂佢, 同依個故事好大分別喎
...

真係好大分別 我唔明囉

男爵府

CCHINGC 發表於 19-2-25 11:51
一結婚就無係非常奇怪,唔會無興趣到咁,一般身體親密接觸呢?佢有無坦誠咁同你傾過? ...

有拖手 攬下
有傾過 佢話對呢方面無興趣

男爵府

mingmama 發表於 19-2-25 12:56
同意你的看法~我都覺得樓主應該找專家幫忙

多謝jm

男爵府

ChelseaFan 發表於 19-2-25 13:14
多謝jm

未到最後一步都唔好放棄一段感情~加油

伯爵府

mini1204 發表於 19-2-24 20:30
婚後完全無性生活
比我走左十世

yes,性唔係代表一切,但佢連掂都唔掂下你已經好大問題,除非佢真係性無能,否則,身心都不在你身上係事實!
大b駿逸細b駿晞

大宅

點解佢會對你完全無反應, 但又會想搵出面啲女人?
會唔會係你對佢完全無吸引力? 有無試過打扮下, 引下佢呢?

男爵府

mingmama 發表於 19-2-25 13:27
未到最後一步都唔好放棄一段感情~加油

我唔想 但有條刺了

男爵府

藍藍 發表於 19-2-25 14:44
yes,性唔係代表一切,但佢連掂都唔掂下你已經好大問題,除非佢真係性無能,否則,身心都不在你身上係事實 ...

我問左佢 佢話係佢問題 唔關我事

男爵府

venf 發表於 19-2-25 15:13
點解佢會對你完全無反應, 但又會想搵出面啲女人?
會唔會係你對佢完全無吸引力? 有無試過打扮下, 引下佢呢? ...

有 我成日會扮靚俾佢睇

男爵府

ChelseaFan 發表於 19-2-25 17:58
我唔想 但有條刺了

我覺得橫掂都係就攤出來傾下先~可能佢真係心理病呢?

男爵府

mingmama 發表於 19-2-25 18:00
我覺得橫掂都係就攤出來傾下先~可能佢真係心理病呢?

傾左 佢都話係佢問題

男爵府

ChelseaFan 發表於 19-2-25 18:03
傾左 佢都話係佢問題

咁不如真係去見下性治療師啦

大宅

回覆 lovelykitty 的帖子

咁我地都有正常性行為,平均一週一兩次佢話壓力大想搵地方發洩,所以去141 叫

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Jnm 發表於 19-2-25 18:16
回覆 lovelykitty 的帖子

咁我地都有正常性行為,平均一週一兩次佢話壓力大想搵地方發洩,所以去141 叫

吓……
你覺唔覺得呢個係藉口??

不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至