如果book左洒店機票但朋友甩底

kimberlybaby
|
臨時搵第二個朋友補上,大家會提意收足佢錢?
終極熊貓
|
機票,甩底朋友點都要自責㗎啦,佢noshow or refund就佢嘅事

酒店,frd底咪由去。
想罰下,或無理唔去咪象徵式收下,case by case啦~
終極熊貓
|
kimberlybaby 發表於 19-2-24 21:01

提「議」
kimberlybaby
|
終極熊貓 發表於 19-2-24 21:06
提「議」

蛋皇哥0127
|
kimberlybaby 發表於 19-2-24 21:01

機票保險都無得改名,當然收足喇

至於補吾補上,都要視乎有無朋友得閒。
魔怪媽媽
|
kimberlybaby 發表於 19-2-24 21:08

係提「議」, 唔係「意」
littlesister
|
梗係收足啦,一 book 就應該俾錢啦
mercurycc
|
機票應該無得轉名?
無就要比,酒店多數只落訂果位名,
轉其他人問題唔大,搵人頂到就算啦!
一心一意
|
一book就要比錢架啦
bosch
|
機票點都要收番錢. 不過基本上我要同人一齊買機票去旅行既話, 要人地俾左錢至去訂.

酒店有人頂咪唔駛. 不過我都係訂去到至俾錢既酒店.
jack5163
|
機票一定要收足,最多退番d咩機票稅/燃油附加比佢,係可以搞到既。 酒店搵到人替佢去就可以向下手收(用者付費原則) 如無人頂替亦要收番甩底朋友
1928mickey
|
收足之餘,收埋手續費
無話可說
|
機票當然要佢自己比,酒店搵到人夾房就可以算數既,只限1次
秋思
|

甩底的會比哂全費,咪唔收補上的
kcpak
|
樓主你朋友甩底,還是你甩朋友底
alicialee1210
|

朋友試過甩底,佢自動自覺比返機票錢我,連我果份都比埋,因我都唔去
酒店可取消
jollyma
|
先小人後君子,去旅行一定要夾咗錢先,除非親戚
Siu_Mingfan
|
同意,一卜左就應該收錢