去東京除左住新宿仲有邊個區都好住?

poiu_poiu00
|
想有百貨公司同夜晚有地方食宵夜!
我唔想再住新宿係因為酒店太貴同想試下其他區!
謝謝
1928mickey
|
住中央缐,不妨一試
poiu_poiu00
|
1928mickey 發表於 19-2-24 22:19
住中央缐,不妨一試

有無咩站推介? 我見中央線有秋業原
bik1229
|
poiu_poiu00 發表於 19-2-24 22:08
謝謝

我來緊住上野,不過唔停太耐,主要近郊遊。
Robinrobinrobin
|
poiu_poiu00 發表於 19-2-24 22:08
謝謝

涉谷都ok
廷廷媽
|
池袋
vlnz
|
池袋
poiu_poiu00
|
bik1229 發表於 19-2-24 22:26
我來緊住上野,不過唔停太耐,主要近郊遊。

上野我都有睇緊,你住邊間呀?
Mm233
|
上野
poiu_poiu00
|
Robinrobinrobin 發表於 19-2-24 22:29
涉谷都ok

涉谷我真係無諗到,睇下先!謝謝
poiu_poiu00
|
廷廷媽 發表於 19-2-24 22:29
池袋

池袋會唔會雜?上網睇台灣d blogger話治安好似無咁好!
siumachu
|
我住上野平民區酒店唔貴,一落街食野又平又好食又多選擇,交通方便,shopping 有百貨公司。
poiu_poiu00
|
siumachu 發表於 19-2-24 22:37
我住上野平民區酒店唔貴,一落街食野又平又好食又多選擇,交通方便,shopping 有百貨公司。 ...

有無邊間推介?我見到有間mimaru 好似唔錯
yuyueng
|

上野交通方便!夾岩賞櫻季節仲可以去上野公園。
bik1229
|
poiu_poiu00 發表於 19-2-24 22:31
上野我都有睇緊,你住邊間呀?

住經濟型,頭兩晚上野東金屋,最尾一晚住Sutton 。
ryan_mami
|
我住品川
lamlam2ling
|
上野! 啱啱新年去住上野東金屋,真係好方便,酒店行去JR同metro勁近,上野站周圍好多野食多野行,來回機場搭skyliner勁快!
poiu_poiu00
|
ryan_mami 發表於 19-2-24 22:53
我住品川

品川有咩正野?
poiu_poiu00
|
lamlam2ling 發表於 19-2-24 23:08
上野! 啱啱新年去住上野東金屋,真係好方便,酒店行去JR同metro勁近,上野站周圍好多野食多野行,來回機場 ...

咁多jm住東金屋!
ryan_mami
|
poiu_poiu00 發表於 19-2-24 23:15
品川有咩正野?

品川駅附近沒什麼,距離東京5個站,住平啲,又有Narita express返機場。