自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

IloveJJ 發表於 19-2-27 09:08
咦,架車唔係迪士尼提供嗰條line嚟架?邊間公司架?會唔會近哥斯拉有得落呢?
...

迪士尼中文版

https://www.tokyodisneyresort.jp/tc/hotel.html

京王中文版

https://www.keioplaza.com/tw/

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

IloveJJ 發表於 19-2-27 08:55
係 本來有想過轉上野,見巴士站較近酒店,但哥斯拉comments 又的確好好。又諗過第一日即刻揸車 ...

夜晚11pm 到新宿?考唔考慮keio plaza? 酒店正門有free shuttle 去迪士尼,有要預早book 定,因為班次少&好full, 但勁方便,上落車落雨都唔洗開遮

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

IloveJJ 發表於 19-2-27 09:21
上面JM介紹了,剛睇咗,原來好貴,貴過哥斯拉好多
...

揀唔包早餐,唔好住premium 房,其實唔貴得過迪士尼酒店喎

珍珠宮

農曆年去東京, 住2晚新宿keio plaza.
3晚迪迪尼(樂祥+迪士尼)

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

CACACAROL 發表於 19-2-27 09:35
農曆年去東京, 住2晚新宿keio plaza.
3晚迪迪尼(樂祥+迪士尼)

Keio

禁止訪問

禁止訪問

寶石宮

IloveJJ 發表於 19-2-27 09:44
請問你去樂祥同離開係搭咩車呢?我會住兩晚,但住完第三日check out之後入sea玩完先去新宿,想睇下點寄行 ...

你在屋企出發,執衫時執起三日兩夜for 迪士尼衣服有困難?

大喼在機場宅急便去新宿哥斯拉,已經不辛苦㗎啦⋯⋯

大宅

回覆樓主:

留毛一陣睇

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-2-27 09:44
請問你去樂祥同離開係搭咩車呢?我會住兩晚,但住完第三日check out之後入sea玩完先去新宿,想睇下點寄行 ...
去程, 我是由KEIO check out 拖夾去搭巴士到木更津outlet, 之後木更津outlet搭另一巴士去東京JR站, 原本是搭JR去無濱站, 後來改搭的士, 由東京JR搭去樂祥HKD5XX.
住2晚樂祥轉去迪士尼酒店.
我見SEA有LOCKER, 但28"夾應放唔到. 你到時可問問酒店前枱.

男爵府

我不住新宿,好驚個站,永遠迷失。我住池袋。方便就腳。

禁止訪問

大宅

meowmi722 發表於 19-2-24 23:46
東京站
銀座
都不錯

yes, 銀座好,上次住東銀座除近一間酒店,近地鐵,好方便。其實新宿站太大 由酒店行到上地鐵都好耐,所以我prefer 細站

大宅

回覆 poiu_poiu00 的帖子

行到,即係佐敦行去tst 咁,好近

大宅

IloveJJ 發表於 19-2-27 08:39
謝謝你建議,我哋唔慣咁執行李,我打算照推15分鐘算啦!原本有打算轉第二間酒店,但有JM話佢試過都ok,夜 ...

我地都行左20分鐘左右,我囡囡當時5歲,所以有時過一些位置時都要幫幫手,但當一種生活體驗,同埋囡囡指定要住哥斯拉,因有個大浴缸可以玩沖涼波

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至