有冇bb 濕疹group

newpower_hk
|
我女就1歲,由4個月開始到而家都未好,渣果好多cream..好快1星期又出,好氣餒,
bb而家成日r..自己心情即時會差。
有冇bb濕疹group分亨下
xujinbao
|
newpower_hk 發表於 19-2-25 01:34
我女就1歲,由4個月開始到而家都未好,渣果好多cream..好快1星期又出,好氣餒,
bb而家成日r..自己心情即時 ...

提高小朋友的抵抗力。吃點益生菌。身體有益菌多了自然濕疹就會慢慢好
布甸狗BB
|
xujinbao 發表於 19-2-26 22:11
提高小朋友的抵抗力。吃點益生菌。身體有益菌多了自然濕疹就會慢慢好

我小朋友20個月大,之前濕疹都好咗,但唔知點解今日塊面又出。想問食益生菌對濕疹好?有冇介紹咩牌子好?
xujinbao
|
布甸狗BB 發表於 19-2-27 22:34
我小朋友20個月大,之前濕疹都好咗,但唔知點解今日塊面又出。想問食益生菌對濕疹好?有冇介紹咩牌子好?
...

國產的衡欣牌益生菌槓槓的。嚴重時還可以直接用這個益生菌塗濕疹的地方。但有一點就是益生菌是堅持吃的並不是吃幾天就有效果的,嚴重的時候就是擦臉。益生菌吃一段時間身體達到一定的平衡那麼濕疹就會慢慢的因為身體的抵抗力增強變好的
布甸狗BB
|
xujinbao 發表於 19-2-27 22:38
國產的衡欣牌益生菌槓槓的。嚴重時還可以直接用這個益生菌塗濕疹的地方。但有一點就是益生菌是堅持吃的並 ...

邊到可以買到?
xujinbao
|
xujinbao 發表於 19-2-26 22:11

我一個朋友個子都係成日擦。只有提高小朋友的抵抗力慢慢的自己就可以同濕疹對抗。就會慢慢好翻不可能一時完全就好番嘎。你可以試下我推薦你個個衡欣牌益生菌呢個係針對我哋中國人的製造的益生菌。身體有益菌多左抵抗力就會慢慢提高。我自己兩個兒子都係食呢隻益生菌。