新移民遺棄病童為攞公屋 護士憤怒:要求有單程證審批權

bobomia
|
【新移民離譜要求】遺棄病童隱瞞虐兒為攞公屋 護士憤怒了:我哋要有單程證審批權 | 2019-02-25 | 壹週刊 | 蘋果日報
http://s.nextmedia.com/magazine/r.php?a=2_656233_0&i=20190225
c9ha
|

我覺得蘋果來說,算中肯 ...
150 人政策,需要檢討的 ...

luckybaby2011
|
c9ha 發表於 19-2-25 08:38
我覺得蘋果來說,算中肯 ...
150 人政策,需要檢討的 ...

政治決定玩死香港
MM2H
|
溝淡政策之一,可以點?

上海同北京市可以多年嚟都反對外省人士申領戶籍,連已在當地出生的第二代多番嘗試都係只得精英先批核,但香港就要全數無條件接收
teaspoon
|
好慘。香港承受好大壓力
Sumyeema1
|
呢單真係衰到貼地。
cattz288
|
bobomia 發表於 19-2-25 08:17
【新移民離譜要求】遺棄病童隱瞞虐兒為攞公屋 護士憤怒了:我哋要有單程證審批權 | 2019-02-25 | 壹週 ...

果d又拎傷殘津貼又丟個病童喺醫院果d仲批比佢?
angiehouse
|
MM2H 發表於 19-2-25 08:48
溝淡政策之一,可以點?

上海同北京市可以多年嚟都反對外省人士申領戶籍,連已在當地出生的第二代多番嘗試 ...

香港吾聽話,feel到亞爺有心加快去香港化,150外又整個大灣區,無非想香港快d變成深圳,原居民向外流而香港名正言順變成中國一個部份
c9c9c9
|
但如果由香港自己審批,會唔會又多左一班,去揾議員,扮慘嘅人攞著情要求留港呢
幸福花
|
香港再咁落去!冇運行!
|
呢2年已經周街普通話,特別一上巴士就聽到好多開口講電話都係普通話,
仲要超大聲衰過返深圳

ipipipip
|
幸福花 發表於 19-2-25 09:33
香港再咁落去!冇運行!

香港已經無運行
行出街望下
入學校望下
開電台望下班廢官
香港只係等死
cat_koo    發表於 19-2-25 18:52
究竟我是誰
|
Sumyeema1 發表於 19-2-25 09:09
呢單真係衰到貼地。

bunnyjanjan
|
crazy
wuwucancan
|
我做過內科病房⋯真係有(香港仔)死都5接佢媽出院,連片都5肯買去個亞婆住左半年以上
Mnbvcxdsa    發表於 19-2-25 10:46
littlehoneymum
|
真係想喊,香港真係會沉啦 ! 高官盲咗 !
BBgaga
|
連孤兒數目都沒有?難道他們要被徹底地遺棄⋯⋯
vyhc
|
|
政府係想安穩港人心嘅就應該聽人講,可以先試停止一兩年,再睇下求醫個案有冇變化!咩都唔做又話所有問題都唔關新移民事,只會令人更加反政府!
SA豬豬
|
香港根本就已經死左啦..

周圍都係新香港人.....
香港人就叫上大灣區住..新香港人就住香港.....