喉嚨痕狂咳,會整親bb嗎?

klsabb
|
14週。我最近喉嚨痕勁咳,有時係瞓瞓下半夜,所以無下意識攬住。幾次咳到三角位扯住痛左幾嘢好擔心呢d無情力會址傷子宮,影響bb。。。
其實會唔會架?
yingnang2007
|
klsabb 發表於 19-2-25 08:56
14週。我最近喉嚨痕勁咳,有時係瞓瞓下半夜,所以無下意識攬住。幾次咳到三角位扯住痛左幾嘢好擔 ...

我都係,有時無情力咳到好痛,問過實習醫生和姑娘又話未聽過(早排入過醫院)

我現在下意識知道自己會咳會打哈次就會按住個B....不過唔知有無用
肥虎虎
|
14週。我最近喉嚨痕勁咳,有時係瞓瞓下半夜,所以無下意識攬住。幾次咳到三角位扯住痛左幾嘢好擔 ...

你試下打側個人向側面咳時左時右
咁會無咁傷
我係嚴重鼻敏感既人
都係用呢個方法打痴
有時拎唔切側身打
兩邊三角位一扯眼淚水都標
klsabb
|
yingnang2007 發表於 19-2-25 09:22
我都係,有時無情力咳到好痛,問過實習醫生和姑娘又話未聽過(早排入過醫院)

我現在下意識知道自己會咳會 ...

我都係咁,如果平日咳就按住。我之前睇醫生就叫我坐低咳。企係度怕整到腰

CHANYINTING
|
以前問過醫生,佢話胎盤有少少吸震功能,但係點叫少少,點叫多,佢都唔識答

不過我咳親都托肚,盡量小心D,一來怕BB,二來怕自己賴尿
我要做媽媽
|
你試下訓前飲D蜂蜜水啦
tingtinglailai
|

如果咳得勁最好睇下醫生食藥
陳皮都有用,試下焗水飲下
果時我都咳左成個月,睇完西醫吾好再睇中醫先好返
而家26週醫生話胎盤有D 低,都吾知關吾關之前咳得多事
klsabb
|
肥虎虎 發表於 19-2-25 09:38
你試下打側個人向側面咳時左時右
咁會無咁傷
我係嚴重鼻敏感既人

如果趕得切我都側埋一邊,縮埋一舊。。
希望唔好太大力
klsabb
|
CHANYINTING 發表於 19-2-25 14:02
以前問過醫生,佢話胎盤有少少吸震功能,但係點叫少少,點叫多,佢都唔識答

不過我咳親都托肚,盡 ...

希望真係唔好震親佢啦。
會咳到賴尿?你好大力?
klsabb
|
我要做媽媽 發表於 19-2-25 14:20
你試下訓前飲D蜂蜜水啦

我有試過呀。不過好似飲完好多痰
klsabb
|
tingtinglailai 發表於 19-2-25 17:48
如果咳得勁最好睇下醫生食藥
陳皮都有用,試下焗水飲下
果時我都咳左成個月,睇完西醫吾好再睇中醫先好返

我本來感冒睇西醫,但醫生都話可以就唔好食,我自己都始終覺得唔想食西藥。。所以宜家得返咳同痰就睇中醫。雖然好似好似好得慢啲,但覺得無咁傷
肥虎虎
|
klsabb 發表於 19-2-25 18:26
如果趕得切我都側埋一邊,縮埋一舊。。
希望唔好太大力

我好多時都趕唔切
之後就好痛
klsabb    發表於 19-2-26 17:31
tingtinglailai
|
klsabb 發表於 19-2-25 18:32
我本來感冒睇西醫,但醫生都話可以就唔好食,我自己都始終覺得唔想食西藥。。所以宜家得返咳同痰就睇中醫 ...

中醫話呢D 叫子嗽,好多大肚婆都有呢D 症狀
GCHK
|
就住就住,如果唔算好嚴重,就飲下D潤肺嘅湯水
mapamia
|
搵條薄巾護住條頸唔好吹到,可以既話全天候都暖住,呢幾日天氣冷濕好難好番。
夜晚kum 好心口同頸,take care !
klsabb    發表於 19-2-26 17:31
CHANYINTING
|
klsabb 發表於 19-2-25 18:28
希望真係唔好震親佢啦。
會咳到賴尿?你好大力?
係呀 11月時氣管敏感發作,個種咳唔係一兩下,連續咳,孕婦係容易尿滲,我一咳起上黎,直頭好似賴尿咁,所以有排用左D老人家先要用既用品
kawaiisze
|
咳左三個月
一直滲尿
最後咳穿埋水🤦‍♀️
klsabb
|
kawaiisze 發表於 19-2-25 21:41
咳左三個月
一直滲尿
最後咳穿埋水🤦‍♀️

咁嚴重? 會咳到穿水? 之後係唔係順便生埋呀?
PhoebeChan333
|

最好坐起身,訓系到咳同打黑次會扯到好痛
kawaiisze
|
klsabb 發表於 19-2-26 17:32

咁嚴重? 會咳到穿水? 之後係唔係順便生埋呀?

係丫(emoji)‍♀️
即刻入產房催生。。。
果時已經開始有食咳藥水