頭昏腦脹睇中定西好?

bbasco
|

頭暈左兩日, 人腳浮浮, 不是天旋地轉的暈,睇中醫定西醫好? 西醫門診點轉body check?謝謝
第一天暈到有點驚, 因未試過咁樣,去左訓覺, 訓醒一樣暈, 食止暈藥第日都係暈, 個人唔郁都好點, 一郁又暈, 今日終於好點, 只是頭脹, 無咁暈了
DorotheaSun
|
bbasco 發表於 19-2-25 09:15
頭暈左兩日, 人腳浮浮, 不是天旋地轉的暈, 睇中醫定西醫好? 西醫門診點轉body check? 謝謝
第一天暈 ...

搵中醫調理下好D bor!
YY1101
|
最基本
先量血壓
靚豬豬
|
係咪耳水不平衡 ? 耳水不平衡會頭暈,天旋地轉咖, 睇西醫啦
bbasco
|
多謝大家回覆, 睇左診所, 血壓心跳無問題, 唯有估我貧血, 可惜無驗血服務, 貧成點都唔知, 不嬲都隱性地貧, 沒有試過暈成咁, 所以低成點又唔知......
唔係去急症先會驗呀? 等好耐的, 我仲要湊小朋友, 做亞媽真的不能病
wksin
|
bbasco 發表於 19-2-25 13:03
多謝大家回覆, 睇左診所, 血壓心跳無問題, 唯有估我貧血, 可惜無驗血服務, 貧成點都唔知, 不嬲都隱 ...

我試過好似你咁,是貧血,要食鐵丸。
bbasco
|
wksin 發表於 19-2-25 15:07
我試過好似你咁,是貧血,要食鐵丸。

謝謝回覆,未試過暈幾日, 有點荒,所以 早上都打埋去排街症,私家診所無得驗血, 幸好街症幫我驗埋血,驗色素, 鐵同甲狀腺, 叫做買個安心,一兩星期先有報告, 到時無咩特別就先再算, 私家估我貧血, 街症估我耳水不平衡
greenpea
|
bbasco 發表於 19-2-25 22:54
謝謝回覆,未試過暈幾日, 有點荒,所以 早上都打埋去排街症,私家診所無得驗血, 幸好街症幫我驗埋血, ...

兩者都可以睇睇中醫調理下