生完b之後都未瘦過

丫丫lam
|
果時生完b勁心急想減肥,修返靚個身,但我99唔比我減,話要我坐月坐好啲,食返補品,養返好個身體先得,唔係我將來實後悔...

但我想講我而家重後悔,雖然我知99係為我好,但係我就係無好好把握減肥個黃金時間重keep住食補品,搞到而家個仔讀緊幼稚園都未瘦得返,真係諗起都傷心
鄭太太amy
|
你系ftm定ptm...如果你系ftm其實可以襯小朋友返學果時去做下運動...你肯每日做運動包你一定瘦
丫丫lam
|
其實我都有諗過做gym,不過屋企樓下又無會所,出面果啲gym room又唔知邊間好,我住kt區又好似無咩選擇咁,有無人熟可以介紹下
youarepigs
|
開youtube係屋企做運動
或者落街跑步
ash_yehyeh
|

送小朋友返學後係附近做GYM

我依家都係咁,每日有3hrs非常正,不過我剛開始,第二個星期咋,但進度良好

我香港島

stkyo
|
有心唔怕遲,而家開始減
nms
|
丫丫lam 發表於 19-2-26 10:27
其實我都有諗過做gym,不過屋企樓下又無會所,出面果啲gym room又唔知邊間好,我住kt區又好似無咩選擇咁, ...

KT把選擇喎,大又有,細間嘅都有。特別係近工廈嗰邊

是是但但
|
其實我覺得唔關黃金時間事既~
好多媽媽為了餵人奶, 2年都冇減, 之後咪又減到。
只要肯做, 就會成功!

由現在開始, NO EXCUSE!
開始減食量, 揀岩既野食, 做運動。
我又返工, 放工又忙家事個仔既事, 重少時間運動呀!
每早我都抽時間踩健身單車。
冇單車, 你開YOUTUBE , 大把EXERCISE 可以跟。
再唔係落街落公園跑步/ 急步行。
有恆心就實得既~加油!!!
壞蛋獎門人
|
減食,你食量係咪同大肚一樣?分量食番做女嗰陣,一
猫物語
|
補身同休息都好重要,恢復機能減肥先事半功倍,加油啊
hahaha1231
|
慳錢
你屋企開 u tube跳
開 cofffe嗰個已經ok
爸爸豬
|
生過係難減的!同人說你開始減肥,身邊嘅人就不會叫你飯局(這樣決心會大d),食返少d,戒甜,做吓運動!加油
bbpompom
|
我第二胎未坐完月,已經控制食量,我話之佢,因為肥c9真係好惡頂,我不要做
kitbebe
|
坐月係唔減得, 但滿左月就可以減啦!!
emimi
|

我都係半年後先開始減,坐完月都keep住食補品
隨時都減得肥,邊有黃金時間,你而家食量係咪仲keep住大肚/坐月咁?只要將食量減一半一定瘦,得閒有冇狂食零食汽水?食完飯剩得嘅餸唔想隔夜係咪自己清埋佢?呢d就係肥嘅原因,唔好賴奶奶
keepitup
|
我都生完幾年,最近的起心肝減
Ononluk
|
唔好賴啦
yatyeungtze
|
丫丫lam 發表於 19-2-26 10:27
其實我都有諗過做gym,不過屋企樓下又無會所,出面果啲gym room又唔知邊間好,我住kt區又好似無咩選擇咁, ...
觀塘區其實都有幾間既 之前跟左個fd去左另一間叫fitlxb都幾多堂上, 又有教練
(p.s. 唔建議jm生完太早去做, 之前做gym教練都提要跟番醫生指示)

丫丫lam
|
爸爸豬 發表於 19-2-26 11:42
生過係難減的!同人說你開始減肥,身邊嘅人就不會叫你飯局(這樣決心會大d),食返少d,戒甜,做吓運動!加 ...

真係好難
丫丫lam
|
yatyeungtze 發表於 19-2-26 15:03
觀塘區其實都有幾間既 之前跟左個fd去左另一間叫fitlxb都幾多堂上, 又有教練
(p.s. 唔建議jm生完太早去做, ...
我啱啱上去佢個網睇,最近好似有個2個月既運動纖體課程,有私人教練好似幾正咁