6823,405 大家點睇

Robinrobinrobin
|
因要返工唔得閒成日睇住
想要啲穩健收息既股票
6823本身有啲,諗緊好唔好再增持
同埋405 ,一直想佢跌少少先入
但而家又52週高位
定而家高位入都可以?
tictactoe
|
6823今日都創新高12.18
Kammui916
|
405跌
snowgirl927
|
405ok, 但現價太高
agugi
|
Kammui916 發表於 19-2-26 09:45
405跌

知道為何今日大跌呢
agugi
|
snowgirl927 發表於 19-2-26 09:53
405ok, 但現價太高

今日跌,入得過嗎
pi0219
|
agugi 發表於 19-2-26 10:04
知道為何今日大跌呢

因為尋日公佈既業績唔好, 派息少左
KATRINE
|
pi0219 發表於 19-2-26 10:40
因為尋日公佈既業績唔好, 派息少左

405可長遠可值得持有嗎?请指教!
pi0219
|
KATRINE 發表於 19-2-26 14:48
405可長遠可值得持有嗎?请指教!

我已持貨超過5年, 賺息賺價, 對佢表現滿意

不過呢2年派息有所下降, 但仍然係高息REITS, 暫時會對佢不買不賣,

現價偏高, 股價趺破5元可考慮小注
prickle
|
我2隻都持有,以現時股息率黎講都有一定防守力,6823夠穩定長揸真係冇得輸,405就對中國經濟影響要有戒心,不過佢持有嘅物業都算優質以內地房託黎講唔算太大風險。2隻都趁派息率達6厘時吸納,長遠唔洗點睇住,3年已收返近估價20%成本,我比較返佢地同其他用來炒波幅嘅股,真係賺得安心好多。

6823我會繼續持有,因為公司利潤同派息穩定,現時暫找不到更好的換馬。405就5蚊以下吸納,上望破5.6破頂,不過每次一到呢個位就有阻力。
sunshine0613
|
幼稚園級問題請教,405是港幣買,定好似87001咁要用人民幣買?
wy_yen
|
sunshine0613 發表於 19-3-6 22:53
幼稚園級問題請教,405是港幣買,定好似87001咁要用人民幣買?

港幣買的