東京 OR 大阪

Baby.him
|
第一次去日本,會帶個12歲小朋友去,請問去邊度玩會好玩啲,同埋有冇行程可以分享下。
greenlover
|
12歲我會prefer 東京,大阪係有好多親子玩樂場地,但係我覺得8歲以下比較啱,唯一例外係USJ, 如果心儀去USJ 就大阪,唔係就東京,例如去台場已經有幾處啱中童或青少年嘅地方,另外名古屋會唔會考慮.
taylortse
|
我覺得東京多野玩多啲
Baby.him
|
greenlover 發表於 19-2-25 16:00
12歲我會prefer 東京,大阪係有好多親子玩樂場地,但係我覺得8歲以下比較啱,唯一例外係USJ, 如果心儀去USJ ...

名古屋都想…但第一次去,5咁去,仲未定行程。你會有行程分享給我參考嘛?
Baby.him
|
taylortse 發表於 19-2-25 16:42
我覺得東京多野玩多啲

有冇咩地方可以推介下
taylortse
|
Baby.him 發表於 19-2-25 17:47
有冇咩地方可以推介下

SEGA室內主題遊樂園 ,VR Zone 

下面網址有介紹好多好玩既地方
https://www.gotrip.hk/2414/itineraryguide/japan_guide/tokyo_guide/東京主題樂園-0407/
他人
|
東京
IloveJJ
|
Baby.him 發表於 19-2-25 11:48
第一次去日本,會帶個12歲小朋友去,請問去邊度玩會好玩啲,同埋有冇行程可以分享下。 :kissyou ...

去過大阪同名古屋,嚟緊去東京,我覺得東京大阪好點,名古屋啱細啲小朋友。
WinkyLee
|
greenlover 發表於 19-2-25 16:00
12歲我會prefer 東京,大阪係有好多親子玩樂場地,但係我覺得8歲以下比較啱,唯一例外係USJ, 如果心儀去USJ ...

請問你所講在台場適合中童 及 青少年嘅地方係邊啲 景點呀可否分享下.
thx
WinkyLee
|
taylortse 發表於 19-2-25 17:51
SEGA室內主題遊樂園 ,VR Zone 

thanks
Baby.him
|
taylortse 發表於 19-2-25 17:51
SEGA室內主題遊樂園 ,VR Zone

thanks
greenlover
|
WinkyLee 發表於 19-2-25 23:05
請問你所講在台場適合中童 及 青少年嘅地方係邊啲 景點呀可否分享下.
thx
...

MEGAWEB Toyota
Joypolis
兩個都喺台場
greenlover
|
greenlover 發表於 19-2-26 12:52
MEGAWEB Toyota
Joypolis
兩個都喺台場

台場重有 teamLab